Porumboiu: Pe cei de la UEFA îi apucă uneori somnul

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, marţi, că gruparea pe care o conduce nu are datorii şi nu înţelege motivul pentru care UEFA a inclus-o pe lista celor 23 de cluburi faţă de care s-a luat decizia de suspendare a plăţii primelor pentru participarea în competiţiile europene.

116 afișări
Imaginea articolului Porumboiu: Pe cei de la UEFA îi apucă uneori somnul

Adrian Porumboiu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Pe cei de la UEFA îi apucă uneori somnul, nu sunt diferiţi de ai noştri. Noi aveam obligaţia până pe 30 septembrie să plătim datoriile către stat. Pe 5 iulie s-au plătit, certificat fiscal zero, li s-a comunicat şi asta era singură problemă. Altă problemă era legată de taxa de solidaritate, 5 la sută din banii unui transfer se virează în contul UEFA. Această sumă de bani am depus-o într-un cont escrow, la FRF. S-a înaintat o copie după ordinele plată către UEFA, aşa că FC Vaslui nu are nici cea mai mică problemă. Poate că scrisoarea noastră a ajuns în aceeaşi căsuţă unde a ajuns sesizarea noastră vizavi de problemele pe care le are Fenerbahce. Nu am primit niciun răspuns în acest sens. Cei de la UEFA se apropie doar de echipele mici, că de Manchester nu se ating, iar faţă de Fenerbahce nu au luat nicio decizie pentru că le este frică", a declarat Adrian Porumboiu, la Sport Total FM.

UEFA a anunţat, marţi, suspendarea primelor pentru competiţiile europene în sezonul 2012/2013 pentru 23 de cluburi, între care şi Dinamo, FC Vaslui şi Rapid, deoarece aceste grupări înregistrau datorii către terţi la data de 30 iunie, aceasta fiind prima măsură a fair-play-ului financiar.

FC Vaslui a intrat în cupele europene în acest sezon în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fiind eliminată de Fenerbahce, după 1-1 la Istanbul şi 1-4 la Piatra Neamţ.

Vasluienii au jucat apoi cu Inter în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa, dar au părăsit şi această competiţie după 0-2 la Piatra Neamţ şi 2-2 la Milano.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici