Potrivit statisticilor, Jenson Button va câştiga titlul mondial în 2009

Pilotul britanic Jenson Button va câştiga titlul mondial în acest sezon, deoarece şi-a adjudecat primele patru din cele cinci curse ale sezonului, susţine cotidianul Marca, care se bazează pe statisticile din istoria acestui sport.

12 afișări
Imaginea articolului Potrivit statisticilor, Jenson Button va câştiga titlul mondial în 2009

Potrivit statisticilor, Jenson Button va câştiga titlul mondial în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, statisticile din Formula 1 arată că piloţii care au câştigat primele patru din cinci curse ale sezonului au reuşit la final să câştige titlul mondial. "Jenson Button va câştiga titlul în acest sezon. Cel puţin aşa spune istoria, deoarece toţi piloţii care au reuşit victorii în patru din primele cinci curse ale sezonului au sfârşit prin a-şi adjudeca titlul. Au mai reuşit acest lucru patru piloţi", scrie Marca.

Cei patru piloţi sunt Jim Clark (1965), Jackie Stewart (1969), Nigel Mansell (1992) şi Michael Schumacher (2002 şi 2004).

În 1965, Jim Clark a câştigat primele patru din cinci curse, însă întreg sezonul s-a disputat în zece etape. De asemenea, sezonul 1969 a avut doar 11 etape. În 1992, Nigel Mansell a câştigat primele cinci etape ale sezonului, el câştigând la final titlul, după ce s-a impus, cu maşina sa Williams Renault, în nouă din cele 16 etape ale campionatului.

Pentru Michael Schumacher a fost şi mai greu, el concurând în 2002 în 17 curse. Michael Schumacher este singurul pilot din istoria de 60 de ani a Formulei 1 care a repetat o astfel de performanţă în cariera sa, astfel că, în 2004, după ce a câştigat primele cinci etape ale sezonului, el şi-a adjudecat titlul după 18 curse.

În 2009, britanicul Jenson Button a reuşit patru victorii în primele cinci curse ale sezonului, cu o maşină Brawn GP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici