Prandelli: Sunt dezamăgit, furios şi îngrijorat, Mutu ştie că a făcut o prostie

Tehnicianul echipei AC Fiorentina, Cesare Prandelli, a declarat, sâmbătă, că este "dezamăgit, furios şi îngrijorat", după ce atacantul român Adrian Mutu a fost depistat pozitiv de două ori cu sibutramină în acest an, informează site-ul oficial al clubului din Florenţa.

16 afișări
Imaginea articolului Prandelli: Sunt dezamăgit, furios şi îngrijorat, Mutu ştie că a făcut o prostie

Prandelli: Sunt dezamăgit, furios şi îngrijorat, Mutu ştie că a făcut o prostie

"Sunt dezamăgit, furios, îngrijorat. Totuşi, sunt şi liniştit, deoarece la locul de muncă pot apărea oricând obstacole. Am vorbit cu Adrian, este o situaţie jenantă pentru mine. Ştie foarte bine că a făcut o prostie, o neglijenţă. Este un produs natural, nu a existat rea credinţă. Dar a greşit: Fiorentina transmite anumite informări, toate produsele trebuie să fie aprobate de medicul nostru", a precizat tehnicianul italian.

"Şocul a fost puternic, dar am încredere în capacitatea echipei de a reacţiona. Pentru unii jucători, este momentul să ofere ceva în plus, poate chiar în ceea ce priveşte caracterul. În mod paradoxal, acesta poate fi un moment crucial. Am mai câştigat meciuri şi fără Adrian, ne dorim să depăşim această situaţie, trebuie să fim mai mult ca o echipă", a spus antrenorul echipei Fiorentina.

Prandelli a adăugat că speră ca Mutu să nu primească o suspendare prea mare după acest episod, iar echipa viola să poate conta pe serviicile sale spre finalul acestui sezon din Serie A: "Mutu va continua să se antreneze, am studiat diferite căi: principalul lucru este că el are nevoie de căldură şi linişte în jurul său, din partea familiei şi a prietenilor. Trebuie să înţeleagă care sunt cele mai importante lucruri în viaţă, când va depăşi acest şoc, va fi din nou cu noi. Sfatul meu este aceasta: evident îi vom fi alături, dar trebuie să revină acasă pentru a se regăsi, să obţină ajutor de la acele persoane care îi sunt cele mai apropiate. Aspectul uman este crucial. Sper că îl vom putea avea la dispoziţie în ultima lună a campionatului. A fost o superficialitate din partea sa, dar cred în buna lui credinţă".

Atacantul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramină de două ori în acest an: prima dată în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei, iar a doua oară, la zece zile distanţă, după un control antidoping efectuat pe 20 ianuarie, după meciul Fiorentina - Lazio, scor 3-2, din Cupa Italiei, în care jucătorul român a marcat două goluri.

Sibutramina, substanţă folosită în tratamentul obezităţii, acţionând prin reducerea senzaţiei de foame, figurează pe lista produselor interzise de către Agentia Mondială Antidoping (WADA).

Fosta scrimeră Diana Bianchedi, membru al Comisiei de control antidoping a CONI, a declarat, pentru La Repubblica, că atacantul român Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv şi în 2004, cu cocaină, pe vremea când evolua la Chelsea, riscă o suspendare de până la patru ani pentru că este recidivist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici