Preliminarii CM 2018: Polonia - România, scor 3-1, într-un meci din etapa a 6-a a grupei E | Reacţii după pierderea meciului

Naţionala României a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, meciul jucat cu prima reprezentativă a Poloniei, la Varşovia, în etapa a şasea a grupei E din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia.

10817 afișări
Imaginea articolului Preliminarii CM 2018: Polonia - România, scor 3-1, într-un meci din etapa a 6-a a grupei E | Reacţii după pierderea meciului

LIVE TEXT | FOTBAL România joacă cu Polonia de la 21:45. Echipa de start a României: Stancu titular, Stanciu rezervă (Imagine: Hepta)

Vlad Chiricheş: Este dificil să scoţi un rezultat bun când primeşti trei goluri

România aproape a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018, după ce a pierdut şi meciul retur cu Polonia, de la Varşovia, scor 3-1. Vlad Chiricheş, căpitanul naţionalei în această seară, a văzut de pe teren cu defensiva condusă de el a primit trei goluri de la Lewandowski.

Vlad Chiricheş a fost titular şi integralist şi a explicat eşecul de la Varşovia: "Am pierdut din nou, am primit trei goluri, e dificil să scoţi un rezultat bun când primeşti trei goluri. Temători nu cred că am fost. Am avut o anumită strategie, am încercat să plecăm pe contraatac, dar nu ne-a ieşit aşa cum ne aştepta", a declarat Chiricheş pentru TVR.

Fundaşul lui Napoli şi-a continuat discursul prin a-l apăra de critici pe Christoph Daum, selecţionerul cu care România este pe locul patru în grupa de calificare la Campionatul Mondial din 2018 la 10 puncte de liderul Polonia şi la patru puncte de locul doi, cel care poate asigura locul la baraj.

"E dificil să-mi dau cu părerea acum, nu pot să spun nimic despre antrenor... Cred că dânsul a venit cu o viziune nouă, cu un alt mod de a gândi şi înceracă să ne implementeze şi nouă modul lui de a gândi. Cred că e dificil să aibă rezultate aşa repede. Cred că trebuie să se facă o analiză foarte bună şi să se găsească soluţii pentru redresarea fotbalului românesc. Trebuie să încercăm să jucăm fiecare meci, să progresăm şi să facem maximum de puncte în meciurile rămase", a adăugat fundaşul.

Cristian Săpunaru: Sperăm până la capăt, dar la cum am jucat astăzi este greu. Nu ne-a ieşit nimic

Cristian Săpunaru spune că nu şi-a pierdut speranţa în calificare, chiar dacă România a fost învinsă din nou de Polonia, care s-a dus la 10 puncte în faţa noastră. România a rămas cu doar 6 puncte în grupă după ce a pierdut din nou cu Polonia, scor 3-1.

Cu toate acestea, Săpunaru spune că speră până la capăt. Fostul fundaş al lui FC Porto susţine că a fost o zi ghinionistă pentru el şi colegii săi, deoarece nu le-au ieşit lucrurile pe care le-au pregătit. În plus, spune pe ocolite că ar fi trebuit să începem meciul cu patru fundaşi, nu cu trei:

”Sperăm până la capăt, dar la cum am jucat astăzi e greu. S-a văzut că Polonia este echipa mai bună. Am încercat să jucăm pe contraatac, nu ne-a ieşit. Mergem mai departe. Ni s-a cerut să încercăm contraatacul, deoarece ei sunt o echipă reactivă. Dar nu ne-a ieşit absolut nimic. După ce am schimbat sistemul şi am trecut la patru fundaşi am jucat mult mai bine, am avut ocazii. Nu sunt eu în măsură să comentez tactica”, a declarat Crisit Săpunaru la TVR.

Săpunaru a greşit grav la primul gol, când l-a faultat fără minge pe Lewandowski în careu, deşi nu era un pericol ieşit din comun. Fundaşul de 33 de ani a descris faza: ”Am pus mâna pe el, a simţit, a căzut şi arbitrul a dat penalty. Lewandowski este numărul 1".

Christoph Daum: Ne-am aşteptat la un rezultat mai bun, aşa că e normal să fim dezamăgiţi

Naţionala României a pierdut, sâmbătă, scor 1-3, meciul jucat cu prima reprezentativă a Poloniei, la Varşovia, în etapa a şasea a grupei E din cadrul preliminariilor pentru CM 2018. Selecţionerul Christoph Daum a spus, la final, că e normal să fim dezamăgiţi.

România şi-a compromis şi şansele teoretice la calificare după ce a pierdut 3-1 în Polonia, un nou meci foarte slab făcut de selecţionata lui Christoph Daum. În ciuda faptului că am arătat foarte prost, selecţionerul României continuă să fie sigur că nu trebuie să îşi dea demisia.

”Ne-am aşteptam la un rezultat mai bun, aşa că e normal să fim dezamăgiţi. Am primit trei goluri din faze fixe şi ne-am trezit prea târziu. După un asemenea meci trebuie să ne analizăm situaţia şi să vedem câte puncte mai avem nevoie pentru locul doi. Nu spun că e imposibil, dar e foarte dificil”, a spus Daum după meci.Întrebat dacă are de gând să îşi dea demisia, Daum a replicat.

”De ce? Sunt întrebat asta de săptămâni, nu ştiu de ce mă întrebaţi! Trebuie să lucrăm la o nouă generaţie, să investim în tineri şi să rămânem uniţi şi în situaţii dificile. Lumea din Bucureşti mă opreşte pe stradă şi îmi spune să rămân pentru că e nevoie de mine”.


Au marcat: R. Lewandowski 29' (penalty), 57', 62' (penalty) / B. Stancu 77'

1-0: Piszczek se pregăteşte să centreze de pe dreapta, Săpunaru îl scapă pe Lewandowski din marcaj şi îl trage din spate, în careu, pe atacantul lui Bayern Munchen. Acelaşi atacant pune mingea la punctul cu var şi transformă la colţul din dreapta al lui Tătăruşanu.

2-0: Grosicki execută de pe partea dreaptă a terenului cornerul, Robert Lewandowski se înalţă dintre Chiricheş şi Săpunaru şi înfinge mingea la colţul lung.

3-0: Toşca are o intrare imprudentă asupra unui adversar, iar Ruddy Buquet arată din nou lovitură de pedeapsă. Lewandowski îl fentează pe Tătăruaşanu, îl fixează pe centru şi înscrie pentru 3-0 Polonia.

3-1: Stancu nu este tatonat de polonezi, undeva la 25 de metri de poarta adversă, "Motanul" se uită în dreapa pentru o soluţie şi alege să tragă la poartă. Mingea se opreşte în vinclul porţii lui Szczesny, după ce a fost deviată de Cionek.

În urma acestui rezultat, România rămâne pe locul patru în grupă, cu şase puncte, în timp ce Polonia este lider, cu 16 puncte, calificată deja la competiţia din Rusia, de peste un an. Clasamentul grupei E: 1. Polonia - 16 puncte; 2. Muntenegru - 10p; 3. Danemarca - 10p; 4 - România - 6p; 5 - Armenia - 6p; 6 - Kazahstan - 2p.

Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski (Krychwiak 44'), Linetty (Milik 72'), Grosicki – Zielinski (Teodorczyk 81') - Lewandowski. Selecţioner: Adam Nawalka.

România: Tătăruşanu - Chiricheş, Săpunaru, Toşca - Benzar, Pintilii, Marin (Hanca 79'), Latovlevici (Grozav 60') - Stancu, Chipciu (Stanciu 60') - Fl. Andone. Selecţioner: Christoph Daum.

Cartonaşe galbene: - / Săpunaru 28'

Cartonaş roşu:-.

Arbitri: Ruddy Buquet, Frederic Cano şi Guillaume Debart; rezervă: Nicolas Rainville (toţi din Franţa).

Observatori: Erol Ersoy (Turcia), Christian Mutschler (Elveţia).

Stadion: Narodowy, Varşovia.


România joacă în această seară cu Polonia, în preliminariile Campionatului Mondial 2018, meci ce va fi disputat pe Stadionul Naţional din Varşovia. 

23:30 Tricolorii au început să ţină mai mult de minge la Varşovia, dar polonezii stau bine pe teren şi înaintăm destul de greu în terenul advers. Ne trecem în cont încă o ocazie, Toşca centrează de pe stânga, Hanca apare în mijlocul careului, dinamovistul reia cu exteriorul, dar mingea deviată de un fundaş polonez trece peste poarta adversă.

23:20 GOOOOL România!!! Şi mai avem încă 15 minute pentru a spera că vom reveni în meci. Stancu nu este tatonat de polonezi, undeva la 25 de metri de poarta adversă, "Motanul" se uită în dreapa pentru o soluţie şi alege să tragă la poartă. Mingea se opreşte în vinclul porţii lui Szczesny, după ce a fost deviată de Cionek. La câteva minute distanţă, Răzvan Marin îi lasă locul pe teren lui Sergiu Hanca, fotbalist care debutează în tricoul naţionalei. 

23:06 GOOOOL Polonia! Început de groază în partea secundă a meciului pentru tricolorii lui Daum. Nici bine nu ne revenim din şocul golului doi că Lewandowski îşi continuă recitalul şi înscrie pentru a treia oară. Toşca are o intrare imprudentă asupra unui adversar, iar Ruddy Buquet arată din nou lovitură de pedeapsă. Lewandowski îl fentează pe Tătăruaşanu, îl fixează pe centru şi înscrie pentru 3-0 Polonia. 

23:00 GOOOOL Polonia! Meciul s-a cam terminat în condiţiile în care tricolorii nu au reacţie pe teren, iar Lewandowski tocmai a făcut 2-0 din lovitură liberă. Grosicki execută de pe partea dreaptă a terenului cornerul, atacantul polonez se înalţă dintre Chiricheş şi Săpunaru şi înfinge mingea la colţul lung.

22:52 Am sperat pentru câteva secunde la o revenire a României în meci, dar lovitura liberă executată de Latovlevici s-a lovit de zidul făcut de polonezi. Deşi mingea a fost recuperată tot de tricolori şi centrată în careu de Benzar, Stancu a fost blocat de fundaşii adverşi.

22:49 A început repriza secundă la Varşovia cu aceleaşi garnituri de ambele părţi. Mai avem încă 45 de minute în care mai putem spera la locul doi dacă vom întoarce scorul sau ne vom uita de la TV la Campionatul Mondial din Rusia, dacă România pierde. 

22:33 E pauză la Varşovia! Polonia - România 1-0, după un penalty comis de Săpunaru şi transformat de Lewandowski. Din păcate, polonezii stau mai bine la toate capitolele importante: posesie 67% - 33%, ocazii de gol 6-5, şuturi pe poartă 2-1.

22:23 Golul primit nu ne impulsionează să întoarcem scorul pentru a mai spera la calificare. Tot polonezii sunt cei care presează, iar pasul la offside pe care l-au făcut tricolorii este stricat de Romario Benzar, care-l ţine pe Lewandowski în joc. Atacantul scapă singur cu Tătăruşanu, îl driblează, dar portarul Fiorentinei revine şi scoate cu ambele mâini mingea din piciorul lui Lewa. Rămâne 1-0 pentru Polonia graţie lui Tătăruşanu.

22:14 GOOOOOL POLONIA! Ce gest necugetat a făcut Săpunaru... Piszczek se pregăteşte să centreze de pe dreapta, Săpunaru îl scapă pe Lewandowski din marcaj şi îl trage din spate, în careu, pe atacantul lui Bayern Munchen. Acelaşi atacant pune mingea la punctul cu var şi transformă la colţul din dreapta al lui Tătăruşanu. Am început cum nu se poate mai prost la Varşovia, iar leşii pun în aceste momente 10 puncte între noi şi ei.

22:04 Încă ne apărăm la Varşovia şi îi lăsăm pe polonezi să plimbe mingea, în timp ce noi, probabil, că mizăm pe cartea contraatacului. Lewandowsky & Co au pus stăpânire pe balonul de joc, iar în acest moment statistica arată astfel la capitolul posesie: POL - ROM 73% - 27%.

21:58 Avem primele pătrunderi în jumătatea adversă de teren, iar până în acest moment Florin Andone trage jocul României înspre poarta lui Szczesny. Pintilii a fost deschis în marginea careului, a încercat să-l depăşească pe Jedrzejczyk, dar polonezul a protejat mingea până în aut de poartă. A urmat o lovitură liberă din dreapta executată de Latovlevici, dar doar până în capul unui jucător advers, iar faza ofensivă a României s-a stins.

21:49 Stăm la cutie încă din primele minute în sistemul gândit de Daum pentru partida de la Varşovia. Polonezii au acaparat mingea şi încep să o plimbe în marginile terenului, iar Grosicki ne-a dat primele emoţii, dar a fost blocat în careu de Chiricheş.

21:45 Au intrat pe teren, au intonat imnul, au făcut poza oficială, iar acum tricolorii au doar o singură misiune în următoarele 90 de minute: victoria pe Narodowy Arena. Trei puncte sunt vitale pentru a mai trage speranţe la locul secund în grupă, în condiţiile în care Danemarca, ocupanta locului doi, a câştigat, azi, împotriva Kazahstanului, scor 3-1, şi s-a distanţat la patru puncte de naţionala lui Daum.

Echipele de start:

Polonia: Szczesny – Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk – Blaszczykowski, Maczynski, Linetty, Grosicki – Zielinsky - Lewandowsky
Rezerve: Skorupski, Fabianski, Lewczuk, Milik, Krychowiak, Rybus, Teodorczyk, Bereszynski, Peszko, Kaminski, Goralski, Wilczek
România: Tătăruşanu - Chiricheş, Săpunaru, Toşca - Benzar, Pintilii, Marin, Latovlevici -Stancu, Chipciu - Fl. Andone
Rezerve: Pantilimon, Niţă, Gardoş, Ţîru, Ganea, Băluţă, Stanciu, Rotariu, Hanca, Grozav, Bicfalvi, Ivan

Citeşte continuarea pe ProSport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici