Premier League: Manchester United-Chelsea 2-1

Manchester United a câştigat derby-ul etapei a 25-a din Premier League, 2-1 cu Chelsea, a revenit pe locul doi, "furat" sâmbătă de Liverpool, iar Mourinho l-a trimis pe Antonio Conte în afara locurilor de Liga Campionilor.

322 afișări
Imaginea articolului Premier League: Manchester United-Chelsea 2-1

Premier League: Manchester United-Chelsea 2-1

Înaintea meciului, "Specialul" şi Conte au avut un duel de la distanţă care s-a întins pe durata a mai multor luni, dar încleştarea de pe Old Trafford, atât de importantă pentru stabilirea ocupantei locului al doilea, a fost mai calmă şi mai puţin tensionată decât se aştepta toată lumea. Asta pe bancă, unde cei doi mari manageri şi-au dat mâna la începutul a 90 de minute presărate cu un fotbal de calitate.

Primii au lovit oaspeţii, după 32 de minute de joc, după o fază începută şi terminată de talentatul Willian. Plecat din propriul careu pe un contraatac-fulger, brazilianul a primit o pasă frumoasă de la Hazard şi a deschis balul cu un gol la care De Gea, considerat de mulţi cel mai bun portar al lumii, putea face mai multe. N-au trecut decât şapte minute şi tabela avea să arate din nou egal, după primul moment al sezonului în care Lukaku a ieşit în evidenţă contra unei echipe de top. Combinaţie cu Martial, un Christensen căzut în marginea careului de 16 metri, finalizare simplă şi avantajul lui Conte s-a dus!

Iar repriza a doua a stat sub semnul unei schimbări inspirate a lui Mourinho. Dacă rivalul său l-a scos devreme pe Hazard, în minutul 73, portughezul l-a trimis în luptă pe Lingard, în minutul 64, şi, după 11 minute, o fază creată surprinzător de Lukaku şi o lovitură de cap "pusă" aproape de vinclu, "diavolii" au trecut în avantaj. Şi aveau să rămână până la ultimul fluier al lui Martin Atkinson, dar nu fără scandal.

A marcat Morata pentru un punct salvat nesperat, dar golul i-a fost anulat pentru un ofsaid...care nu a fost. Reluările oferite de televiziunea engleză au arătat că vârful spaniol al lui Chelsea era pe linie cu Lindelof.

După 2-1 cu campioana en-titre, Mourinho revine pe locul al doilea, cu 59 de puncte, dar are 13 în spatele rivalului Guardiola, care astăzi joacă finala Cupei Ligii Angliei, cu Arsenal. Pentru Conte, sezonul slab continuă, iar Chelsea are 53 de puncte, suficiente doar pentru locul al cincilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici