Premieră în Cupa României: Prima finală 100% ardelenească

Ediţia din acest an a Cupei României marchează o premieră pentru competiţie. Este pentru prima dată când în finală se confruntă două echipe din Ardeal, anunţă Federaţia Română de Fotbal.

700 afișări
Imaginea articolului Premieră în Cupa României: Prima finală 100% ardelenească

Cupa României Betano, Facebook

Ediţia 85 a Cupei României nu înseamnă doar un nou format, un nou partener şi prima finală jucată la Sibiu, e şi ultimul act în care se luptă două echipe din Ardeal, întâia oară în istorie, scrie frf.ro.

Astfel, U Cluj şi Sepsi scriu istorie nu doar pentru propriul palmares, din această perspectivă, ci reafirmă performanţa fotbalistică a unei regiuni care a constituit dintotdeauna o pepineră de talente şi un motor al pasiunii pentru sportul numărul 1 al României, susţin reprezentanţii federaţiei.

Conform acestora, din cele 84 de finale jucate până acum, în doar 13 nu au fost reprezentante ale Munteniei, cu precădere echipe din Capitală.

„Exceptând meciurile cu trofeul pe masă unde au fost reprezentante ale Munteniei, în categoria aceasta intrând şi cele două finale pe care Farul şi Viitorul le-au disputat pentru Dobrogea în compania unor formaţii muntene, am avut numai dueluri pe axa Ardeal-Banat-Crişana-Oltenia-Moldova-Maramureş. Fără Ardeal vs Ardeal”, arată site-ul FRF.

Finalele Ardeal vs Banat au fost cele mai dese, s-a întâmplat asta de trei ori, începând cu prima finală, 1934, prin cea din 1974 şi încheind cu 2009. Oltenii au înfruntat de două ori moldovenii (1973 şi 1991), de două ori bănăţenii (1981 şi 1983) şi de două ori ardelenii (1994 şi 2018). În rest, câte o finală Crişana vs Banat (1938), Ardeal vs Crişana (1956), Ardeal vs Moldova (2010) şi Oltenia vs Maramureş (1978). În 2018, FC Hermannstadt – Universitatea Craiova (0-2) a fost ultima finală, cronologic, în care cel puţin una dintre echipe nu provenea din Muntenia.

Finala din acest an a Cupei României, Sepsi OSK Sf. Gheorghe – FC Universitatea Cluj, este programată miercuri, de la ora 20.30, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Pentru acest joc, Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat următoarea brigadă: Cătălin Popa la centru, ajutat de asistenţii Daniel Mitruţi şi Bogdan Gheorghe plus al patrulea oficial, Iulian Dima. În camera VAR se vor afla Istvan Kovacs şi Andrei Chivulete.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici