Premieră la CM: Deţinătoarea titlului şi vicecampioana eliminate în primul tur

Deţinătoarea titlului mondial, Italia, şi vicecampioana mondială en-titre, Franţa, au stabilit o premieră în istoria Cupei Mondiale, fiind eliminate în faza grupelor aceluiaşi turneu final.

11 afișări
Imaginea articolului Premieră la CM: Deţinătoarea titlului şi vicecampioana eliminate în primul tur

Premieră la CM: Deţinătoarea titlului şi vicecampioana eliminate în primul tur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Niciodată în cele 18 ediţii precedente, organizate în formule diferite, campioana şi vicecampioana en-titre nu au înregistrat o "performanţă" similară la acelaşi turneu.

Însă, nu este pentru prima dată când învingătoarea ediţiei precedente este eliminată în faza grupelor. Tot Italia, câştigătoarea ediţiei din 1938, nu a trecut de faza grupelor în 1950 (primul turneu organizat după al Doilea Război Mondial, în Brazilia), pentru a ajunge în turul final.

De asemenea, Brazilia, câştigătoarea Cupei Mondiale din 1962, din Chile, a ieşit înaintea sferturilor competiţiei din 1966, din Anglia. În final, Franţa, campioană mondială în 1998, a fost eliminată în faza grupelor la următoarea ediţie, din 2002, desfăşurată în Coreea de Sud şi Japonia.

O altă vicecampioană mondială a cunoscut aceeaşi soartă: Ungaria, finalistă în 1954, a ieşit din faza grupelor în Suedia, patru ani mai târziu. În 1974, Italia, finalistă în urmă cu patru ani, la ediţia din Mexic, a eşuat în tentativa de obţine un loc în turul următor.

Argentina, finalistă în 1930, a fost şi ea eliminară încă din primul tur al competiţiei mondiale din 1934, din Franţa, însă turneul a început din faza optimilor.

Reprezentativa Italiei, campioana mondială en-titre, a fost eliminată, joi, încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Africa de Sud, în urma înfrângerii din meciul cu Slovacia, scor 3-2, alăturându-se finalistei din 2006, Franţa, care a părăsit competiţia tot din primul tur.

Italia a acumulat două puncte în grupa F, după remizele cu Paraguay, 1-1 şi cu Noua Zeelandă, tot 1-1, şi a înregistrat o înfrângere, scor 3-2, în meciul cu Slovacia. Italia a terminat grupa F pe ultimul loc.

Italienii se alătură Franţei, finalista din 2006, care a plecat din Africa de Sud tot după faza grupelor, după ce au acumulat un singur punct în grupa A.

Află aici care este programul Cupei Mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici