Premieră la Jocurile Olimpice de iarnă Milano Cortina 2026. O competiţie se va desfăşura în afara ţării gazdă

Pentru prima dată în istoria de 102 ani a Jocurilor Olimpice de iarnă, o competiţie se va desfăşura în afara ţării gazdă, transmite Comitetul Olimpie şi Sportiv Român (COSR). Astfel, sporturile de gheaţă – sanie, bob, skeleton – de la JO Milano Cortina 2026 se vor defăşura în afara Italiei.

753 afișări
Imaginea articolului Premieră la Jocurile Olimpice de iarnă Milano Cortina 2026. O competiţie se va desfăşura în afara ţării gazdă

„Gazdele întrecerii olimpice au abandonat ideea de reamenajare a pistei olimpice din Cortina d'Ampezzo. Vestea nu este o surpriză, după ce planurile de a construi o nouă pistă care să găzduiască bob, skeleton şi sanie pe locul pistei demolate au fost blocate pentru că nicio companie nu a licitat pentru construcţie. De asemenea, a existat o opoziţie din ce în ce mai mare faţă de construcţie din cauza impactului de mediu şi financiar, a temerilor cu privire la o moştenire limitată şi a temerilor că ar putea să nu fie suficient timp pentru construcţie”, scrie COSR.

Astfel, oraşul austriac Innsbruck a oferit deja utilizarea pistei de sanie, bob şi skelton pentru Jocurile Olimpice din 2026.

Giovanni Malagò, preşedintele Comitetului de Organizare Milan Cortina 2026, a anunţat oficial decizia de a muta competiţiile de bob, sanie şi skeleton de la Cortina într-o locaţie străină în timpul prezentării de la Sesiunea 141 a Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) de la Mumbai, India.

„Va fi pentru prima dată în istoria de 102 ani a Jocurilor Olimpice de iarnă când un eveniment va fi organizat în afara ţării gazdă. S-a mai întâmplat de două ori la Jocurile Olimpice de vară. Prima dată în timpul Jocurilor Olimpice din 1920 de la Anvers când, din cauza unei dispute cu privire la curs, ultimele evenimente de navigaţie au fost mutate de la Oostende la Amsterdam, în Ţările de Jos. A doua oară a fost în timpul Jocurilor Olimpice din 1956 organizate la Melbourne, când evenimentele ecvestre au avut loc la Stockholm, din cauza legilor de carantină din Australia”, precizează COSR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici