Premierul Slovaciei, scrisoare către UEFA în care atrage atenţia asupra meciului Germania - Italia

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a cerut UEFA să analizeze meciul dintre Germania şi Italia din ultima etapă a grupelor de la EURO U21, scrie Associate Press. Victoria Italiei a trimis Germania în semifinale de pe locul secund, astfel că Slovacia a fost eliminată.

298 afișări
Imaginea articolului Premierul Slovaciei, scrisoare către UEFA în care atrage atenţia asupra meciului Germania - Italia

Premierul Slovaciei, scrisoare către UEFA în care atrage atenţia asupra meciului Germania - Italia

Campionatul European U21 din Polonia a creat o adevărată controversă după victoria Italiei din ultima etapă. Slovacia avea prima şansă pentru a se califica în semifinale din postura de cel mai bun loc doi. Cehia se putea califica în dauna Slovaciei dacă învingea Danemarca la o diferenţă de cel puţin patru goluri, lucru ce nu s-a întâmplat. Danemarca a învins cu 4-2. Dacă Italia nu învingea Germania în derby-ul grupei C, Slovacia era calificată.

Bernardeschi a marcat în minutul 31 pentru 1-0, astfel că Italia era în acel moment pe primul loc în grupă, la egalitate cu Germania, dar avantajată de o eventuală victorie în faţa nemţilor. S-a terminat 1-0 pentru Donnarumma & Co. astfel că Italia a câştigat grupa, Germania s-a calificat din postura de cel mai bun loc doi, având un golaveraj de +4, iar Slovacia a fost eliminată din cauza golaverajului de +3. În semifinale s-au mai calificat Anglia (câştigătoarea grupei A) şi Spania (câştigătoarea grupei B).

Premierul Slovaciei i-a trimis o scrisoare preşedintelui UEFA, Aleksander Ceferin, în care îi atrage atenţia că meciul dintre Germania şi Italia a fost o "înţelegere nedreaptă", informează Associated Press. Robert Fico i-a mai scris lui Ceferin că UEFA ar trebui să revizuiască regulamentele, astfel încât să fie evitate situaţii de acest gen la următoarele turnee finale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici