Premii de 50 de milioane de dolari la US Open din 2017

Federaţia Americană de Tenis (USTA) a anunţat, miercuri, că premiile turneului de Gand Slam US Open vor fi de 50 de milioane de dolari (38 de milioane de euro) începând din 2017, o sumă de aproape două ori mai mare decât la ediţia din 2012.

178 afișări
Imaginea articolului Premii de 50 de milioane de dolari la US Open din 2017

Premii de 50 de milioane de dolari la US Open din 2017 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui acord încheiat cu ATP şi WTA pentru perioada 2013-2017, turneul de tenis găzduit de New York va avea premii de 33,6 milioane de dolari (26 de milioane de euro) la ediţia care se va desfăşura între 26 august şi 9 septembrie, o creştere cu 8,1 milioane de dolari (6,25 milioane de euro) faţă de 2012, sumă ce va atinge peste patru ani 50 de milioane de dolari.

"Această suplimentare a premiilor este cea mai importantă din istoria sportului şi reprezintă un pas înainte în recunoaşterea rolului jucătorilor în succesul US Open" a declarat Brad Dewett, preşedintele ATP.

"Este un bun răspuns al organizatorilor US Open la cererile noastre. Fără jucători, turneele de Grand Slam nu ar câştiga atâţia bani" a declarat liderul clasamentului ATP, sârbul Novak Djokovici.

Totodată, începând din 2015, finala masculină a US Open se va disputa a doua duminică a turneului. În 2013 şi 2014, ultimul act va avea loc în a treia zi de luni a competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici