Premii incredibile la turneul demonstrativ de tenis 6 Kings Slam. Câştigătorul va primi 6 milioane de dolari

  • Programat să aibă loc în luna octombrie, 6 Kings Slam este cea mai recentă tentativă a Arabiei Saudite de a pătrunde în tenis.
  • Novak Djokovic şi Rafael Nadal sunt cap de afiş al turneului demontrativ de la Riyadh.
  • Organizatorii au anunţat premii mult peste oferta unui turneul normal.
370 afișări
Imaginea articolului Premii incredibile la turneul demonstrativ de tenis 6 Kings Slam. Câştigătorul va primi 6 milioane de dolari

Simpla participare la turneu timp de câteva zile, le aduce jucătorilor 1,5 milioane de dolari. Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Daniil Medvedev şi Holger Rune sunt celelalte nume de top implicate, toţi, cu excepţia danezului, fiind foşti sau actuali campioni de Grand Slam.

Câştigătorul va primi 6 milioane de dolari, conform The Telegraph. Acest turneu este organizat de aceeaşi entitate care a pătruns puternic şi în boxul profesionist, şi va face parte din aşa-numitul "Sezon Riyadh", după ce Djokovic şi Alcaraz s-au confruntat într-un meci demonstrativ tot în regat, anul trecut în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Rafael Nadal a semnat recent ca ambasador al Federaţiei Saudite de Tenis şi este pregătit să înfiinţeze o nouă Academie Rafa Nadal în această ţară. De asemenea, ţara va găzdui Next Gen ATP Finals la Jeddah până în 2027.

Există şi intenţia ca WTA Finals să se desfăşoare acolo, în ciuda protestelor puternice ale legendelor tenisului Martina Navratilova şi Chris Evert. Atât ele, cât şi alte personalităţi ale tenisului îşi pun întrebarea cum se vor aplica legile referitoare la femei şi chiar la homosexualitate, dacă Daria Kasatkina, de exemplu, se califică.

Data organizării acestui turneu va afecta şi turneele masculine, de la Mastersul de la Shanghai urmând probabil să lipsească o parte din numele de top. Cu data de desfăşurare neconfirmată, ar putea ca şi Mastersul de la Paris să aibă aceeaşi problemă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici