Presa argentiniană după eliminarea de la Copa America: Eşec naţional!

Eliminarea Argentinei de către Uruguay, sâmbătă, în sferturile de finală la Copa America, este considerată un "eşec naţional" de cotidianul sportiv Ole, care, ca întreaga presă argentiniană, vorbeşte de un "bilanţ negativ".

241 afișări
Imaginea articolului Presa argentiniană după eliminarea de la Copa America: Eşec naţional!

Presa argentiniană după eliminarea de la Copa America: Eşec naţional!

"Din punct de vedere fotbalistic suntem morţi, deoarece era Copa noastră, era momentul să decolăm, să facem o echipă în jurul lui Messi şi să visăm la un viitor. A fost un nou eşec, de această dată acasă, contra unei echipe care a jucat cu experienţă, cu încredere, fără a avea greutatea responsabilităţii", a scris Ole.

Pentru Clarin, primul cotidian naţional, selecţionata a jucat cu două echipe, "una care apără ideea antrenorului atunci când atacă şi alta plină de îndoieli când se apără, boicotând tot ce se poate face bine de la o parte la alta a terenului".

Argentina "merita să câştige în prima repriză şi în prelungiri, mai ales că eroul meciului a fost chiar portarul advers", Fernando Muslera, autor a multiple intervenţii, între care şi un penalti.

"Va trebui să trecem peste doliul acestei eliminări precoce din Copa America şi să începem să găsim soluţii pentru viitor. Preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014 încep în octombrie cu meciul contra Chile şi apoi o deplasare în Venezuela. Atunci va fi adevărata probă de foc", a notat Clarin.

Argentina "nu a putut învinge nici măcar cu cel mai bun jucător din lume, Lionel Messi, dedicat cauzei sale", a scris La Nacion, care a titrat: "Bilanţ negativ: o Argentină şi o Copa America de uitat".

"Cu sau fără Batista (n.r. - selecţionerul Sergio Batista), de 18 ani Argentina nu a mai câştigat niciun titlu. Ultimul a fost Copa America, în 1993, în Ecuador", a notat La Nacion.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici