Presa britanică: Răzvan Burleanu ar putea ajunge preşedintele UEFA / Există o tabără importantă ce îl vrea pe român în locul lui Ceferin

Există o opoziţie faţă de rămânerea lui Ceferin la conducerea UEFA şi există o susţinere pentru Răzvan Burleanu, scrie publicaţia britanică Independent.

1728 afișări
Imaginea articolului Presa britanică: Răzvan Burleanu ar putea ajunge preşedintele UEFA / Există o tabără importantă ce îl vrea pe român în locul lui Ceferin

Presa britanică: Răzvan Burleanu ar putea ajunge preşedintele UEFA / Există o tabără importantă ce îl vrea pe român în locul lui Ceferin

Răzvan Burleanu, preşeditele FRF, s-ar bucura de sprijin pentru a deveni preşedinte al Uefa. El ar fi susţinut de o tabră ce se opune planurilor lui Aleksander Ceferin de a rămâne în funcţie până în 2031. Ceferin şi aliaţii săi doresc să modifice statutul UEFA pentru a permite slovenul de 56 de ani să poată avea mai mult de trei mandate.

Acest lucru ar însemna că Ceferin ar rămâne la putere timp de 15 ani, după ce l-a înlocuit pe Michel Platini, destituit în urma interdicţiei de patru ani din fotbal pentru o plată neoficială din partea fostului preşedinte al Fifa, Sepp Blatter.

Argumentul din ce în ce mai răspândit în rândul şefilor de federaţii este că o astfel de mişcare ar reprezenta o întoarcere nedemocratică la acele vremuri şi nu ar fi în interesul fotbalului.

Rapoartele din Anglia de luni au afirmat că David Gill a fost cel care a condus rezistenţa şi se înţelege că mulţi dintre cei implicaţi îl văd acum pe Burleanu ca fiind cea mai bună alegere de contracandidat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici