Presa croată este şocată de penalizarea echipei Dinamo Zagreb

Presa croată apărută, vineri, după decizia UEFA de a depuncta clubul Dinamo Zagreb cu trei puncte, ca urmare a incidentelor provocate de fani la meciul cu FC Timişoara, din etapa a doua a Ligii Europa, s-a arătat şocată de această hotărâre, pe care o consideră totuşi corectă.

21 afișări
Imaginea articolului Presa croată este şocată de penalizarea echipei Dinamo Zagreb

Presa croată este şocată de penalizarea echipei Dinamo Zagreb (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

Ziarul Sportske Novosti consideră că Dinamo Zagreb ar putea da în judecată autorităţiile române şi pe FC Timişoara deoarece acestea nu şi-ar fi îndeplinit îndatoririle de organizator.

"Dinamo ar putea depune o plângere împotriva României şi a Timişoarei, care în calitate de organizatori sunt responsabile pentru tot ce se întâmplă. Desigur, chiar şi în această situaţie, pedeapsa dictată ar rămâne valabilă. Conform legilor croate, Dinamo are capacitatea de a acţiona în judecată Asociaţia BBB fan club sau persoanele care au creat probleme şi au fost arestate şi pot solicita despăgubiri de la ele, deoarece din cauza lor se vor pierde bani", a notat Sporske Novosti.

Directorul general al clubului Dinamo Zagreb, Damir Vrbanovici, consideră că din cauza unui grup mic de huligani, ceilalţi suporteri ai formaţiei croate au de suferit.

"Suntem şocaţi de sancţiunile severe dictate şi este evident că tulburările de la Timişoara au fost picătura care au umplut paharul răbdării UEFA. Din păcate, un mic grup de huligani a reuşit să provoace daune incalculabile pentru club, iar 99 la sută dintre fani cu siguranţă nu meritau ca gruparea să fie pedepsită atât de sever. Ne aşteptam la sancţiuni, dar în niciun coşmar nu ne aşteptam să ne depuncteze", a adăugat Vrbanovici.

Preşedintele Federaţiei Croate de Fotbal, Vlatko Markovici, consideră că decizia UEFA reprezintă o tragedie pentru Dinamo Zagreb.

"Este o tragedie pentru Dinamo, dar sancţiunea dictată de UEFA nu este o surpriză. S-a întrecut orice măsură. UEFA a atenţionat de mai multe ori cluburile, iar această mişcare a fost anunţată, nu este nicio surpriză. Fotbalul nu se identifică cu huliganii. Federaţiile naţionale nu pot face nimic singure pentru a stopa acest fenomen, aceste probleme trebuie tratate de către autorităţi", a completat Markovici.

Siteul sportal.hr a notat că fanii croaţi au provocat incidente peste tot pe unde Dinamo Zagreb a evoluat în acest sezon, la Praga, Udine, Timişoara şi Amsterdam.

"De ani de zile nu s-a făcut nimic pentru a stopa huliganismul, este timpul pentru unele măsuri solide. Cum se va rezolva problema huliganismului? Simplu. Dar acum va fi mai dificil, pentru că este vorba de un grup periculos care nu este interesat de oraş sau Dinamo Zagreb, ci numai de mizerie. După meciul de la Udine, poliţia a avut toate informaţiile despre cei care au tulburat spiritele, deoarece biletele au putut fi achiziţionate doar la prezentarea paşaportului. Dar reacţia Ministerului de Interne nu a fost promptă, dar nici voinţă politică nu a fost pentru rezolvarea problemei. Decizia de azi noapte a UEFA înseamnă de fapt falimentul clubului, care va pierde 4,5 milioane de euro. Din cauza comportamentului directorului executiv Zdravko Mamici şi a unui grup de huligani care, în fiecare oraş european a creat panică, UEFA a arătat cartonaşul roşu clubului croat", a subliniat sportal.hr.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a decis, joi, ca echipa Dinamo Zagreb să fie penalizată cu trei puncte în Liga Europa, ca urmare a incidentelor provocate de suporteri la meciul din deplasare cu FC Timişoara, din data de 1 octombrie. De asemenea, UEFA a hotărât ca Dinamo Zagreb să joace următoarele două meciuri de pe teren propriu din Liga Europa cu porţile închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici