Presa engleză: Unirea s-a apărat cu încăpăţânare şi supranumeric

Presa engleză a calificat drept "încăpăţânată şi bine organizată" echipa Unirea Urziceni, care a fost învinsă, joi, cu scorul de 1-0, de formaţia Liverpool, în 16-imile Ligii Europa, apreciind că golul lui Ngog din ultimele minute i-a ajutat pe englezi să nu părăsească "ruşinaţi" arena Anfield Road.

51 afișări
Imaginea articolului Presa engleză: Unirea s-a apărat cu încăpăţânare şi supranumeric

Presa engleză: Unirea s-a apărat cu încăpăţânare şi supranumeric (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ngog o cruţă pe Liverpool de ruşine cu un gol întârziat", a titrat cotidianul The Times, care a adăugat: "Diferenţa de un gol oferă un avantaj subţire înaintea meciului retur. Echipa lui Benitez a dominat meciul de la început până la sfârşit, dar n-au găsit calea în faţa determinatei echipe române. Unirea s-a apărat cu încăpăţănare şi supranumeric. Lui Liverpool i-a lipsit viclenia de a-i pune la pământ pe români", a scris The Times.

Daily Mail a notat că "Ngog sparge cortina de fier, iar Liverpool trece de Unirea". "Ngog a pus capăt frustrării lui Liverpool cu un gol nepreţuit în faţa încăpăţânatei campioane a României. Elevii lui Benitez au măcinat în gol până spre final. Liverpool a avut posesia, dar s-a luptat să găsească spaţii printr-o defensivă bine organizată. Ngog a reparat un pic din mândria de pe Anfield. Un gol venit la început ar fi fost bun, ştiută fiind
capacitatea defensivă a românilor. Planul Unirii a părut să nu conţină decât ideea de a avea cât mai mulţi oameni în spatele mingii. Unirea a luptat eroic în defensivă, însă nu a arătat nicio ambiţie ofensivă", a comentat sursa citată.

"Ngog o face pe Liverpool să respire uşurată, într-un târziu", a notat The Guardian. "Unirea s-a dovedit un adversar încăpăţânat. Frustrarea s-a instalat pe Anfield odată cu trecerea timpului. Până la urmă, Ngog a salvat-o pe Liverpool de jenă", scrie publicaţia engleză.

"Anfield a respirat uşurat la reuşita lui Ngog, care dă cormoranilor un mic avantaj înaintea manşei secunde", a scris Liverpool Daily Post.

Site-ul oficial al FC Liverpool a notat că atacantul francez a "frânt în sfârşit rezistenţa încăpăţânată a românilor". "Liverpool a dominat, dar lupii din Bărăgan s-au apărat cu tenacitate, sporind frustrarea gazdelor şi făcând ca grupul de suporteri veniţi din România să se audă din ce în ce mai bine odată cu trecerea minutelor. Liverpool trebuie să se mulţumească doar cu o victorie la limită", a notat site-ul clubului britanic.

"Ngog înscrie, iar Liverpool scapă fără să roşească, dar va trebuie să încheie conturile la Bucureşti. Golul a venit chiar când se părea că Unirea va scoate un egal. Rafa Benitez ştie însă că elevii săi nu vor avea viaţă uşoară în România", a comentat cotidianul The Sun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici