Presa germană: Visul s-a terminat, dar viitorul este promiţător

Presa germană de joi "îşi scoate pălăria" în faţa Spaniei, victorioasă, scor 1-0, cu Germania, în semifinalele Cupei Mondiale, şi se consolează instistând asupra viitorului promiţător al tinerei Mannschaft.

10 afișări
Imaginea articolului Presa germană: Visul s-a terminat, dar viitorul este promiţător

Presa germană: Visul s-a terminat, dar viitorul este promiţător (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Spaniolii au meritat să câştige, au manevrat balonul în mod impresionant, iar nouă ne-au lipsit curajul şi inteligenţa", scrie Bild.

"Sus capul, băieţi. Vom reveni peste patru ani să câştigăm Cupa Mondială în Brazilia", a adăugat Bild, subliniind că "tânăra echipă germană are un mare viitor în faţă" şi sperând la un loc 3, sâmbătă, cu Uruguay.

Die Welt a scris pe prima pagină: "'54, '74, '90, '2014", referire la victoriile trecute şi care vor veni.

"Germania şi-a găsit maestrul şi nu au existat multe meciuri la acest Mondial în care victoria să nu fie atât de meritată decât cea a spaniolilor", scrie Frankfurter Rundschau.

"Drumul Germaniei continuă, este departe de a fi încheiat", scrie cotidianul. "Germanii se numără printre marii câştigări ai acestui CM: în urmă cu patru săptămâni nimeni nu ar mizat pe o performanţă atat de curajoasă. Fotbaliştii germani au câştigat inimile lumii fotbalului pe drept. Au jucat un fotbal minunat", a notat sursa citată.

"Sus capul!", a titrat Tagesspiegel, conform căruia "Spania a fost prea puternică pentru o echipă a Germaniei surprinzător de statică".

"Spania nu este Anglia, nici Argentina, şi cei care, naivi, credeau într-o nouă victorie la patru goluri pentru germani au primit un duş rece", a notat Berliner Zeitung.

"Germania a primit din plin o lovitură de bici", scrie Süddeutsche Zeitung, pentru care Thomas Müller, suspendat, "a lipsit extrem de mult echipei Germaniei".

"Dezamăgirea este mare", scrie Die Welt. "Spaniolii au fost mai buni, să recunoaştem. Şi să ne bucurăm de tot ceea ce aceast echipă germană ne-a oferit în aceste zile minunate în Africa de Sud şi pentru că ne-a adus recunoştinţa şi entuziasmu întregii lumi", scrie Die Welt.

Pentru le Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), "Spania a fost prea puternică şi înfrângerea este meritată" "Este păcat pentru Germania, dar rămânem cu fotbalul proaspăt şi plin de idei şi cu tinere talente de mare perspective", a subliniat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici