Presa italiană: Chivu şi Milito spun adio Interului la finalul sezonului

Site-ul sportevai.it a scris, vineri, că Internazionale Milano va renunţa în vară la jucătorii Cristian Chivu şi Diego Milto, din cauza deselor lor accidentări şi a salariilor mari pe care le au, precizând că românul ar putea ajunge în Anglia, unde este dorit de Newcastle şi de Tottenham.

281 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: Chivu şi Milito spun adio Interului la finalul sezonului

Cristian Chivu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Legendele nu se şterg, dar uneori este bine să priveşti înainte şi să te gândeşti la viitor. Acesta este raţionamentul pe care responsabilii lui Inter l-au luat în calcul când au evaluat poziţiile lui Chivu şi Milito pentru 2014. Cei doi jucători, adevărate simboluri nerazzuri în ultimii ani de succese care au culminat cu tripla (n.r. - campionat, Cupa Italiei, Liga Campionilor) reuşită de Jose Mourinho, oferă puţine garanţii pentru viitor, cu ale lor numeroase accidentări ce reprezintă o sursă de incertitudine, la care se adăugă salariilor lor ridicate", a scris sursa citată.

Milito şi Chivu ar putea să se alăture astfel altor vedete care au părăsit deja pe Inter, cum ar fi Sneijder, Julio Cesar, Eto'o şi Lucio. Salariile celor doi, de circa 2,5 milioane de euro fiecare, reprezintă o "povară economică grea", în condiţiile în care Inter este aproape să rateze din nou participarea în Liga Campionilor.

La Inter, primul compartiment vizat de "restructurare" este cel defensiv, în urma evoluţiilor dezamăgitoare din acest sezon. Brazilianul Juan Jesus, 21 de ani, şi italianul Andrea Ranocchia, 25 de ani, vor fi păstraţi, spre deosebire de argentinianul Walter Samuel, aşteptat să se retragă la finalul sezonului, şi Chivu.

Potrivit site-ului citat, fundaşul român în vârstă de 32 de ani ar fi dorit în Anglia de Newcastle şi Tottenham. Echipa antrenată de Villas Boas ar fi interesată, pe lângă Chivu, şi de fostul fotbalist al CFR-ului Alavaro Pereira. Pentru atacantul Diego Milito, în vârstă de 33 de ani, accidentat grav în meciul tur cu CFR Cluj, din Liga Europa, următoarea destinaţie ar putea fi un club din ţara sa natală, Argentina - Racing Avellaneda, unde "Il Principe" s-a lansat în fotbal.

Cristian Chivu are contract cu clubul Internazionale Milano până în vara anului 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici