Presa italiană: "Milito o duce pe Inter în istorie", "Cel mai frumos titlu: campioana Europei"

Presa italiană elogiază, sâmbătă seară, echipa Internazionale Milano, câştigătoarea Ligii Campionilor, notând că a intrat în istorie şi că a realizat "un grand slam", "o triplă de vis": campionatul Italiei, Cupa Italiei şi principala competiţie intercluburi europeană.

42 afișări
Imaginea articolului Presa italiană: "Milito o duce pe Inter în istorie", "Cel mai frumos titlu: campioana Europei"

Presa italiană: "Milito o duce pe Inter în istorie", "Cel mai frumos titlu: campioana Europei" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Prinţul Milito a dus-o pe Inter în istorie", notează cotidianul La Repubblica, în timp ce tuttosport.it scrie că o dublă a lui Milito a condamnat echipa lui Van Gaal şi l-a făcut pe Mourinho legendar. "După 45 de ani, Inter este din nou campioană a Europei", menţionează Tuttosport.

"Niciodată aşa Inter" este titlul apărut în cotidianul Corriere dello Sport, care califică reuşita din acest sezon a formaţiei milaneze drept un "grand slam".

Site-ul oficial al clubului Internazionale Milano a postat, pe pagina de start, mesajul "Inter3. Campioni la puterea a treia". "Preşedintele Massimo Moratti exultă de bucurie după acest rezultat istoric, la fel ca acela pe care îl obţinuse tatăl său, Angelo", adaugă site-ul inter.it.

Gazzetta dello Sport a titrat: "Marea Inter: trei trofee", "Inter în istorie! Liga Campionilor e a ta", iar datasport.it a notat: "Inter, cel mai frumos titlu: e campioana Europei". "Un urlet în noapte la Madrid: Inter e campioana Europei. Triumful de la Madrid îi face să înnebunească de bucurie pe tifosi", precizează Datasport.

Site-ul oficial al clubului Bayern Munchen regretă înfrângerea înregistrată de echipa bavareză în finala LC. "Inter pune capăt visului curajoasei Bayern de a realiza tripla. Bayern a fost agonizant de aproape de o triplă istorică", menţionează sursa citată.

"Milito îi fură lui Bayern tripla", a titrat şi cotidianul german Bild, în timp ce Kicker notează că Milito "a pus capăt visului echipei Bayern de a realiza tripla".

Jurnalul spaniol Marca scrie, sub o fotografie cu Jose Mourinho cu mâinile în sus în semn de triumf, că Europa are "un nou rege".

"Mourinho cucereşte Madridul", a titrat şi cotidianul As, în timp ce Sport îl laudă pe Milito, autorul celor două goluri: "«El Principe» o transformă pe Inter în regina Europei".

"Inter are tripla sa", a notat jurnalul francez L'Equipe, iar Le Figaro a titrat: "Inter îşi extinde imperiul învingând-o pe Bayern".

Cotidianul portughez Record scrie că "Magia lui Milito o încântă pe Inter" şi că Jose Mourinho "s-a aşezat din nou pe tronul rezervat nemuritorilor sportului rege".

Mais Futebol evidenţiază reuşitele lui Mourinho, notând că tehnicianul "este (din nou) campion" şi face istorie în fotbalul european.

BBC menţionează că "Mourinho a ghidat-o pe Inter către gloria europeană" şi şi-a scris numele în cărţile de istorie.

"Special One a reuşit tripla: Milito îi aduce lui Mourinho victoria în finala Ligii Campionilor", a notat şi Daily Mail.

Formaţia italiană Internazionale Milano, cu românul Cristian Chivu în teren până în minutul 68, a câştigat Liga Campionilor, după ce a învins, sâmbătă, pe stadionul Santiago Bernabeu din Madrid, echipa germană Bayern Munchen, scor 2-0 (1-0), în finala competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici