Presa portugheză: CFR Cluj a folosit arma ştiută, Braga a răspuns cu gloanţe oarbe

Presa portugheză notează, joi, că echipa CFR Cluj, la care portarul Mario Felgueiras a avut o prestaţie de excepţie, a folosit "arma ştiută" în meciul de miercuri seară, câştigat cu scorul de 2-0, în grupa H a Ligii Campionilor, în timp ce învinsa, Sporting Braga, a răspuns "cu gloanţe oarbe".

467 afișări
Imaginea articolului Presa portugheză: CFR Cluj a folosit arma ştiută, Braga a răspuns cu gloanţe oarbe

Presa portugheză: CFR Cluj a folosit arma ştiută, Braga a răspuns cu gloanţe oarbe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cluj a folosit arma ştiută, Braga a răspuns cu gloanţe oarbe. Arma nu era secretă, dar Sporting Braga nu a ştiut să se apere şi a fost învinsă în deschiderea fazei grupelor LC. După ce a surprins-o pe FC Basel în play-off, Cluj s-a impus la Braga cu aceeaşi formulă şi a reuşit jackpot-ul. Cu o strategie ce se baza pe contraatacuri rapide, în care Sougou era jucătorul-cheie, campioana României a profitat de spaţiile oferite pentru a obţine victoria cu 2-0, cu două goluri ale lui Rafael Bastos, un fost jucător al Sporting Braga", scrie publico.pt.

Mais Futebol consideră că portarul Felgeuiras a făcut un joc mare şi subliniază dubla reuşită de Rafael Bastos. "Mário Felgueiras şi Rafael Bastos. Doi protagonişti, aceeaşi cauză. Foşti jucători de la Braga cu o motivaţie în plus pentru meciul de pe un stadion AXA cu mai puţin de 10.000 de spectatori în tribune. Experienţa nu este un argument pentru justificarea înfrângerii. Rafael Bastos a înscris de două ori în prima repriză, Mario Felgueiras a apărat totul în a doua. 24 de intervenţii ale portarului portughez. O cifră impresionantă!", menţionează jurnalul citat.

Felgueiras este de părere că jucătorii grupării portugheze nu au dat importanţa cuvenită adversarei CFR Cluj. "În România cunoaştem bine echipa Sporting Braga şi am reuşit astfel să învingem. Braga a pierdut, dar rămâne o echipă mare", a afirmat portarul echipei CFR Cluj.

"SC Braga surprinsă de Cluj", a titrat A Bola, adăugând că Mario Felgueiras a avut "o prestaţie excelentă".

Rtp.pt scrie că dubla lui Bastos a dat echipei clujene "o victorie neaşteptată". "Sporting Braga a atacat mult, dar aproape de fiecare dată prost, şi nu a reuşit să o învingă pe Cluj, cea mai «portugheză» echipă din România - au jucat cinci portughezi, patru titulari - şi considerată adversara cea mai facilă din grupa H", se precizează pe site-ul portughez.

O Jogo notează că a doua participare a formaţiei Sporting Braga în Liga Campionilor a început prost, cu o înfrângere acasă cu CFR Cluj, adusă chiar de un fost jucător al grupării lusitane, Rafael Bastos. Jurnalul menţionează că Baga a fost foarte aproape de a primi şi al treilea gol, dar subliniază şi prestaţia foarte bună a portarului formaţiei clujene, Felgueiras.

Campioana României, CFR Cluj, a debutat cu victorie în sezonul 2012/2013 al Ligii Campionilor, după ce a câştigat, cu scorul de 2-0 (2-0), meciul susţinut, miercuri seară, în deplasare, în compania formaţiei portugheze Sporting Braga, în grupa H a competiţiei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Bastos, în minutele 19 şi 34.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici