Presa spaniolă îl omagiază pe Tito Vilanova

Presa spaniolă a renunţat, sâmbătă, la tradiţionala împărţire pro-Barça sau pro-Real şi i-a adus un omagiu la unison fostului antrenor al echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, care a încetat din viaţă în urmă cu o zi.

126 afișări
Imaginea articolului Presa spaniolă îl omagiază pe Tito Vilanova

Tito Vilanova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Adio Tito, lupta ta a fost o lecţie", a titrat cotidianul madrilen Marca, care a publicat şi un supliment special de 12 pagini.

"Tito a murit, fotbalul plânge", a notat şi As, celălalt mare jurnal pro-Real Madrid.

Vilanova, fost secund al lui Josep Guardiola în perioada de aur a FC Barcelona, iar apoi antrenor principal timp de un sezon (2012/2013), a contribuit la construirea "unei echipe frumoase şi victorioase, un dar pentru toţi", a scris Alfredo Relano, editorialist la As. "În sfârşit, Tito, acest bărbat din umbra lui Guardiola, aducea propria strălucire. Atunci a venit boala blestemată (...), hotărâtă să îl priveze de succesul pe care îl merita atât de mult. Ce nedreptate!", a menţionat Relano.

Marca, As şi cotidianul catalan Sport au plasat câte o panglică neagră în semn de doliu pe prima pagină, în timp ce jurnalul Mundo Deportivo a desenat o lacrimă pe o fotografie cu Vilanova, cu mesajul: "Eternul Tito".

Jurnalele generaliste au consacrat de asemenea o mare parte din prima pagină lui Vilanova.

"Ultimul meci al lui Vilanova", a titrat El Pais, în timp ce La Vanguardia a scris: "Tito a intrat în legendă".

Într-un editorial, La Vanguardia aminteşte că în ciuda problemelor de sănătate tehnicianul a câştigat în sezonul trecut cu FC Barcelona titlul în Spania, cu un număr record de 100 de puncte. "Titlul record cu 100 de puncte este moştenirea sa, dar lasă gustul dulce-amar al unei opere incomplete, pentru că Tito nu a avut timp să îşi pună amprenta complet", a notat jurnalistul Jordi Costa.

Tito Vilanova, care a fost nevoit să renunţe la conducerea tehnică a FC Barcelona în iulie 2013, din cauza unui cancer la glanda parotidă, a încetat din viaţă vineri, la Barcelona, la o zi după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Vilanova era internat de vinerea trecută în spitalul Quiron din Barcelona, iar joi seară a fost operat, intervenţie după care starea sa s-a deteriorat rapid.

Tito Vilanova a mai fost operat, la 20 decembrie 2012, la spitalul Vall d'Hebron din Barcelona, după ce i-a fost detectat un ganglion la doi centimetri de locul în care i-a fost extirpată o tumoare, în 2011. Vilanova a suferit şi în noiembrie 2011 o operaţie în cadrul căreia i-a fost îndepărtată o tumoră de la glanda parotidă. În ianuarie 2013, Vilanova a plecat la New York, unde a stat două luni pentru a urma un tratament.

În august 2012, Vilanova a fost la Bucureşti cu FC Barcelona, echipa catalană disputând un meci amical cu Dinamo, pe Arena Naţională, pe care l-a câştigat cu scorul de 2-0.

Tito Vilanova era căsătorit şi avea doi copii, Carlota şi Adria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici