Presa uruguayană: Naţionala părăseşte Cupa Mondială cu fruntea sus

Presa uruguayană notează miercuri că naţionala antrenată de Oscar Tabarez părăseşte "cu fruntea sus" turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud şi că jucătorilor nu li se poate reproşa nimic, ei meritând mulţumiri.

16 afișări
Imaginea articolului Presa uruguayană: Naţionala părăseşte Cupa Mondială cu fruntea sus

Presa uruguayană: Naţionala părăseşte Cupa Mondială cu fruntea sus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Uruguayul a câştigat pe străzi, deşi a rămas fără finală", a titrat cotidianul El Pais, care menţionează că uruguayenii le sunt recunoscători jucătorilor naţionalei pentru modul în care s-au prezentat la CM. "Cu fruntea sus. Naţionala şi-a vândut scump pielea şi speranţa de a ajunge în finala Cupei Mondiale", scrie El Pais, calificând naţionala Uruguayului drept "incredibilă".

"Nimic de reproşat: doar un «Mulţumim» cu mândrie" este titlul unui articol apărut în cotidianul La Republica. "Sâmbătă vom juca pentru un loc pe podium pentru America Latină. Guvernul şi federaţia uruguayană pregătesc o primire fastuoasă pentru marţi, când vine naţionala. Uruguayul a pierdut cu fruntea sus. Echipa lui Tabarez a pierdut, cu scorul de 2-3, dar a avut în ultimele minute posibilitatea de a egala", adaugă jurnalul uruguayan.

Duraznodigital.com.uy notează, de asemenea, că naţionala Uruguayului "şi-a vândut scump pielea", în timp ce El Observador scrie că uruguayenii ar fi meritat să ajungă în finală: "Un gol din ofsaid şi trei minute de lipsă de control au făcut echipa lui Tavarez să rateze calificarea. Pe finalul meciului, uruguayenii au căutat un miracol, dar era târziu".

"Uruguay va rămâne în istorie fără să fie campioană", a titrat El Este. "Fără realizările trecutului, dar cu aceeaşi dăruire, o echipă de 23 de fotbalişti a făcut mândră întreaga naţiune şi a dus fotbalul din această ţară în locul pe care îl merită. De aceea această echipă va rămâne în istorie", precizează jurnalul din Uruguay.

Reprezentativa Uruguayului a ratat calificarea în finala Cupei Mondiale, după ce a fost învinsă, cu scorul de 3-2 (1-1), de Olanda, într-un meci disputat, marţi, la Cape Town, în semifinalele competiţiei din Africa de Sud. Pentru Olanda au marcat Giovanni van Bronckhorst '18, Wesley Sneijder '70 şi Arjen Robben '73, în timp pentru Uruguay au înscris Diego Forlan '41 şi Maximiliano Pereira '90+2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici