- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (08.07.2024, 18:07)
- Rafael Hekman
Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, explică modificările regulilor de arbitraj la startul sezonului
- Înaintea începerii noului sezon, arbitrii din România au participat la seminarele de vară, unde membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) au transmis noile instrucţiuni ce vor fi aplicate în acest sezon.
- Pagina oficială frf.ro sintetizează mesajul preşedintelui CCA, Kyros Vassaras.
Urmărește
383 afișări
Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, explică modificările regulilor de arbitraj la startul sezonului
Printre cele mai importante instrucţiuni transmise se numără reglementările privind comunicarea pe teren, care trebuie să se desfăşoare exclusiv între oficialul de joc şi căpitanul echipei, precum şi poziţionarea mingii şi abaterile în timpul executării loviturilor de pedeapsă.
„Explicarea unei decizii cu până la 22 de jucători care hărţuiesc arbitrul creează o imagine foarte proastă fotbalului. Responsabilitatea trebuie împărţită între arbitri şi căpitani pentru a putea proteja imaginea jocului. Acesta este motivul pentru care solicităm tuturor echipelor să se asigure că singurul jucător care vorbeşte cu arbitrul este căpitanul echipei.” a precizat Kyros Vassaras.
În ceea ce priveşte modificările aduse Legii 14, referitoare la lovitura de pedeapsă, au fost cominicate următoarele:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Poziţionarea mingii
Mingea trebuie să fie statică, atingând sau fiind în centrul punctului de pedeapsă, iar stâlpii porţii, bara transversală şi plasa porţii nu trebuie să se mişte. O parte a mingii trebuie să atingă sau să nu depăşească centrul punctului de pedeapsă (la fel cum mingea trebuie să se afle în interiorul arcului de cerc la o lovitură de la colţ).
Abateri în timpul executării loviturilor de pedeapsă
Intrarea în suprafaţa de pedeapsă a unui jucător poate dificil de detectat şi gestionat, mai ales la nivelul ligilor inferioare. Această situaţie poate fi uşor identificată de către arbitrul asistent pentru analiza video (arbitru VAR), iar dacă Legea 14 ar fi aplicată strict, majoritatea loviturilor de pedeapsă ar trebui repetate.
Deoarece intrarea în suprafaţa de pedeapsă rareori are un efect asupra rezultatului loviturii de pedeapsă (doar dacă mingea revine în joc), aceleaşi principiu trebuie aplicat şi intrării jucătorilor în suprafaţa de pedeapsă ca şi în cazul încălcării Legii 14 de către portari va fi sancţionat doar dacă abaterea sa are impact.
Un coechipier al portarului este sancţionat pentru intrarea în suprafaţa de pedeapsa doar dacă:
Intrarea în suprafaţa de pedeapsă are un impact clar asupra executantului, sau jucătorul care intră în suprafaţa de pedeapsă joacă mingea sau atacă un adversar în încercarea de a intra în posesia mingii şi opreşte adversarii să înscrie un gol, sau încercarea acestora de a înscrie sau crearea unei situaţii clare de înscriere a unui gol. Dacă nu se înscrie un gol lovitura va fi repetată.
Un coechipier al executantului este sancţionat pentru intrarea în suprafaţa de pedeapsă doar dacă:
Intrarea în suprafaţa de pedeapsă are un impact clar asupra portarului, sau jucătorul care intră în suprafaţa de pedeapsă joacă mingea sau atacă un adversar în încercarea de a intra în posesia mingii iar apoi înscrie un gol, încearcă să înscrie sau creează o situaţie clară de înscriere a unui gol.
Dacă nu se înscrie un gol, în acest caz se acordă o lovitură liberă indirectă în favoarea echipei în apărare, din locul în care jucătorul atacant a pătruns în suprafaţa de pedeapsă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu