Preşedintele clubului francez Montpellier a decedat chiar în ziua în care împlinea 74 de ani

Louis Nicollin, preşedintele clubului francez Montpellier, a decedat, joi, chiar în ziua în care a împlinit 74 de ani, după ce a suferit un infarct, informează cotidianul francez Le Figaro.

8406 afișări
Imaginea articolului Preşedintele clubului francez Montpellier a decedat chiar în ziua în care împlinea 74 de ani

Preşedintele clubului francez Montpellier a decedat chiar în ziua în care împlinea 74 de ani (Imagine: score.fr)

Unul dintre cele mai "colorate" personaje din fotbalul francez, Nicollin a decedat la un restaurant, unde îşi sărbătorea ziua de naştere.

Louis Nicollin a înfiinţat clubul Montpellier Paillade Sport Club în 1974, care a trecut prin toate ligile din Franţa, şi a ajuns în prima divizie la doar opt ani de la înfiinţare. Din 1989, echipa de fotbal se numeşte Montpellier Hérault Sport Club (MHSC), acelaşi an în care Nicollin a devenit acţionar majoritar. Sub conducerea sa, Montpellier a cucerit un titlul de campioană (2012) şi două Cupe ale Franţei (1929 şi 1990).

Nicollin s-a născut pe 29 iunie 1943 la Nimes, şi era căsătorit cu Colette Nicollin, cu care avea doi copii. Pe lângă clubul de fotbal, acesta era deţinătorul Le Groupe Nicollin, companie de colectarea deşeurilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici