Preşedintele clubului Lazio Roma, condamnat la doi ani de închisoare

Preşedintele grupării Lazio Roma, Claudio Lotito, a fost condamnat la doi ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 65.000 de euro, fiind găsit vinovat că a preluat ilegal pachetul de acţiuni al clubului italian.

28 afișări
Imaginea articolului Preşedintele clubului Lazio Roma, condamnat la doi ani de închisoare

Preşedintele clubului Lazio Roma, condamnat la doi ani de închisoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest proces, justiţia a decis şi condamnarea politicianului Roberto Mezzaroma la un an şi opt luni de închisoare şi la plata unei amenzi de 55.000 de euro, pentru că i-a facilitat lui Lotito să preia acţiunile clubului lazial, informează Gazzetta dello Sport.

Potrivit sursei citate, judecătorii de la secţia a II-a penală a Tribunalului din Milano au dictat pedepse mai mari decât a cerut procurorul Laura Pedio, respectiv un an şi opt luni de închisoare pentru Lotito şi un an şi patru luni de închisoare pentru Mezzaroma, precum şi amenzi de câte 20.000 de euro pentru cei doi.

Procurorul a susţinut că Lotito şi Mezzaroma au ajuns la un acord în 2005 pentru ca politicianul să achiziţioneze 14,61 la sută din acţiunile clubului Lazio în numele lui Lotito, pentru ca acesta din urmă să nu apară ca titular, înşelând astfel piaţa şi alterând preţul acţiunilor.

Avocaţii preşedintelui clubului italian au anunţat că vor face apel la această decizie şi vor cere judecarea cazului la Curtea de Apel din Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici