Preşedintele Comitetului olimpic al Libiei, răpit de un grup de bărbaţi înarmaţi

Preşedintele Comitetului olimpic libian, Nabil al-Alam, a fost răpit duminică de bărbaţi înarmaţi în centrul oraşului Tripoli şi dus într-o locaţie necunoscută, a declarat luni un oficial al Comitetului.

149 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comitetului olimpic al Libiei, răpit de un grup de bărbaţi înarmaţi

Preşedintele Comitetului olimpic al Libiei, răpit de un grup de bărbaţi înarmaţi (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Nouă bărbaţi înarmaţi care s-au dat drept membri ai armatei libiene l-au obligat pe al-Alam să coboare din maşină în plin centru al oraşului, în jurul orei locale 15.00 (16.00 ora României) şi l-au dus către o destinaţie necunoscută", a declarat directorul biroului acestuia, Arafat Jouan.

Armata şi Ministerul de Interne au declarat că nu au cunoştinţă despre vreo arestare (în acest caz), a precizat Jouan.

Această răpire s-a produs la câteva zile după plecarea celor cinci atleţi libieni la Londra pentru a participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, care încep la 27 iulie.

Libia patricipă la Jocurile Olimpice la patru discipline: judo, maraton, atletism (100 de metri, femei) şi haltere.

Înaintea revoltelor din 2011 care au dus la înlăturarea regimului lui Muammar Kadhafi, Comitetul olimpic libian a fost condus de Mohamed, fiul cel mare al liderului defunct, care s-a refugiat în Algeria împreună cu mai mulţi membri ai familiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici