Preşedintele Daimler explică rezultatele slabe ale lui Schumacher de la revenirea în Formula 1: Nu am oferit o maşină competitivă

Preşedintele Daimler AG şi al Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, a declarat că eşecul revenirii lui Michael Schumacher în Formula 1 a fost cauzat de faptul că nu i s-a pus la dispoziţie un monopost performant.

237 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Daimler explică rezultatele slabe ale lui Schumacher de la revenirea în Formula 1: Nu am oferit o maşină competitivă

Michael Schumacher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am fost în măsură să le oferim celor doi piloţi (Schumacher şi colegul său Nico Rosberg), în ultimii trei ani, o maşină capabilă să câştige majoritatea curselor. Am fost competitivi în ceea ce priveşte motoarele, dar nu şi în ceea ce priveşte maşina. Deci ar fi complet eronat să le facem vreun reproş lui Nico Rosberg şi lui Michael Schumacher", a declarat Zetsche pentru Bild am Sonntag, care a apărut miercuri, în mod excepţional, cu ocazia Zilei Naţionale a Germaniei.

Echipa de Formual 1 Mercedes a anunţat, la 28 septembrie, că nu îi va prelungi contractul lui Michael Schumacher, 43 de ani, scadent la finalul actualului sezon, germanul urmând a fi înlocuit din 2013 de Lewis Hamilton, 27 de ani, de la McLaren-Mercedes.

Zetsche a dat asigurări că vârsta nu a reprezentat un criteriu în decizia luată, oferindu-l ca exemplu pe argentinianul Juan-Manuel Fangio, campion mondial la 46 de ani. Totuşi, "ţinând cont de numele lui Schumacher, aşteptările erau mari fără îndoială", a spus Zetsche, care a adăugat că speră ca cel mai titrat pilot din istoria F1 să rămână în cadrul echipei după retragerea din activitatea sportivă.

Michael Schumacher a revenit în Formula 1 în 2010, după trei ani de la prima retragere a sa, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP. Însă în două sezoane şi jumătate germanul nu a mai arătat forma care l-a ajutat să intre în posesia celor şapte titluri mondiale, toate cucerite în prima parte a carierei lui. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, anul acesta, şi patru clasări pe locul 4. În acest sezon, cel mai titrat pilot din istoria F1 a abandonat în jumătate din cele 14 curse disputate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici