Preşedintele fanilor Galatasaray România: Nici Mourinho nu ar face minuni, trebuie răbdare cu Hagi

Reprezentantul Asociaţiei fanilor echipei Galatasaray în România, Aykut Akbulut, a declarat, vineri, agenţiei de presă MEDIAFAX, că suporterii turci trebuie să aibă răbdare privind rezultate în noul mandat al tehnicianului Gheorghe Hagi la formaţia din Istanbul.

40 afișări
Imaginea articolului Preşedintele fanilor Galatasaray România: Nici Mourinho nu ar face minuni, trebuie răbdare cu Hagi

Preşedintele fanilor Galatasaray România: Nici Mourinho nu ar face minuni, trebuie răbdare cu Hagi (Imagine: Cristi Preda/Mediafax Foto)

"Suntem foarte mulţumiţi de numirea lui Hagi. El a jucat la Galatasay şi acum are din nou şansa să o antreneze. Cred că se va descurca. Noi sperăm cu Hagi să meargă bine, după ce situaţia nu a fost aşa bună cu Rijkaard. Nu ne putem aştepta la schimbări mari, doar ce semnează azi contractul şi duminică e meciul. Nici Mourinho dacă vine mâine dimineaţă nu ar schimba totul. Trebuie răbdare", a spus Akbulut.

Aykut Akbulut îşi doreşte ca Hagi să fie sprijinit de conducerea clubului pentru a putea reuşi pe banca lui Galatasay.

"Hagi are experienţa necesară să reuşească, dar nu depinde doar de el ca echipa să meargă. Trebuie să aibă susţinerea suporterilor, a conducerii lui Galatasaray. Unul singur nu poate să facă. Şi Fatih Terim, când a venit la Galatasaray în 96, primele 15 meciuri au fost catastrofele. Şi-a dat şi demisia, dar nu a acceptat conducerea. Pe urmă a câştigat patru campionate şi Cupa UEFA. Hagi trebuie sprijinit, să i se acorde o perioadă de răbdare", a mai spus el.

Reprezentatul fanilor speră ca Gheorghe Hagi să primească fonduri din partea conducerii pentru a efectua transferuri de jucători în iarnă.

"Echipa de acum, de la Galatasaray, nu este a lui Hagi. El nu a adus niciun jucător, deşi sunt buni ei. Trebuie să facă şi Hagi nişte transferuri în ianuarie. Rijkaard avea o gândire, Hagi trebuie să facă şi el o pregătire. Ar putea veni şi jucători români. La Galatasay, jucătorii români mereu au avut succes. Dar e greu să vină vreun jucător român în iarnă. Acum, ei au contracte, să transferi un jucător din România costă foarte mult, poate la vară", a explicat Akbulut.

Hagi revine la conducerea tehnică a echipei Galatasaray după ce a mai antrenat-o în perioada 2003-2004. În mandatul anterior, el a preluat echipa de la Fatih Terim, în martie 2004, în etapa a XXVII-a a sezonului 2003/2004, când gruparea turcă se afla pe locul şase, poziţie pe care a şi terminat întrecerea internă în acea ediţie.

În sezonul 2004/2005, Hagi şi Galatasaray au câştigat Cupa Turciei, după victoria obţinută în finala disputată cu Fenerbahce Istanbul, scor de 5-1. În prima ligă turcă, Galata a terminat sezonul pe locul trei, la patru puncte de campioana Fenerbahce. La sfârşitul campionatului, Hagi a fost obligat să demisioneze, fiind înlocuit de belgianul Eric Gerets.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici