Preşedintele FC Rapid: Jucătorii vor încasa o parte din restanţe până la începerea Ligii I

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, marţi, că fotbaliştiilor giuleşteni, care au de primit salarii pentru ultimele zece luni, le vor fi plătite o parte din restanţe până la debutul ediţiei 2014-2015 a Ligii I, programat pentru 25 iulie.

310 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FC Rapid: Jucătorii vor încasa o parte din restanţe până la începerea Ligii I

Nicolae Manea (Imagine: Eduard Andrei/ Mediafax Foto)

"Am discutat cu băieţii şi le-am spus că vom începe şi plăţile. Le-am explicat că trebuie să făcem actele cu cei de la Ligă pentru ca să putem să încasăm banii din dreputrile TV. Eu zic că până începem campionatul le vom achita din restanţe", a spus Manea la reunirea lotului echipei giuleştene.

Oficialul giuleştean recunoaşte că lotul de 22 de jucători prezent, marţi, la reunirea de la Stadionul Giuleşti, trebuie întărit pentru a putea spera la menţinerea în Liga I la finalul sezonului următor. "Lotul de acum e cel cu care am promovat, cu câteva excepţii. Bineînţeles că este subţire, dar avem încredere că vor mai veni câţiva jucători cu care să ne întărim pentru că nu va fi deloc uşor în Liga I având în vedere că vor retrograde şase echipe. Eu cred că vom reuşi ca până la începerea campionatului să alcătuim un lot competitiv şi să putem face faţă competiţiei, chiar dacă timpul este foarte scurt. Foarte mulţi jucători m-au sunat după încheierea sezonului şi mi-au spus că vor să plece, dar acum, după decizia Tribunalului de la Lausanne mulţi dintre ei nu vor să mai plece, mai ales că unii nu au jucat niciodată în Liga I'', a adăugat Manea.

El a explicat că jucătorilor care vor veni la Rapid, printre care se numără şi portarul Mircea Bornescu prezent la primul antrenament, li se vor oferi salarii decente. "Bornescu este un jucător care a mai fost pe la noi, un jucător care a dat randament şi care acum doreşte foarte multă să revină la Rapid. Vom discuta cu el la fel cum vom discuta şi cu alţii. Oricum, vor fi salarii decente la Rapid. Nu se va mai întâmpla ca acum câţiva ani când erau salarii enorme şi am terminat pe locul nouă în clasament'', a menţionat preşedintele.

Manea susţine că există şanse ca atacanţii Daniel Pancu şi Daniel Niculae, care au lipsit de la reunire, să joace totuşi în continuare pentru Rapid. "Pancu a venit azi din concediu şi am vorbit cu el să îl lăsăm să îşi revină. Iar cu Nico am discutat şi ne-a spus că dacă nu îşi găseşte ceva în străinătate va rămâne la Rapid'', a precizat Nicolae Manea.

În ceea ce îl priveşte pe antrenorul Viorel Moldovan, Manea a afirmat că acesta va continua numai dacă în sezonul viitor clubul va avea un buget care să asigure salariile jucătorilor şi ale stafului tehnic."Viorel Moldovan ne-a spus că dacă nu vine cineva cu bani nu mai continuă la Rapid. Este normal şi îl înţeleg pentru că a fost o perioadă foarte dificilă sezonul trecut şi nu poţi să continui aşa la nesfârşit", a menţionat oficialul.

Lotul condus momentan de Viorel Moldovan va efectua un stagiu de pregătire în perioada 2 -14 iulie la Mogoşoaia. Nicolae Manea a explicat că se încearcă semnarea unui alt contract de închiriere a bazei sportive Pro Rapid pentru ca lotul să se poată antrena acolo unde a făcut-o ani la rând. "Sper să se rezolve şi situaţia de la Pro Rapid pentru că acea bază a fost făcută special pentru Rapid. E adevărat că avem nişte restanţe către ei (n.r. – către Asociaţia Pro Rapid), eu sper să înţeleagă şi să facem un nou contract de închiriere. Chiar azi am discutat cu domnul Taban şi ne-a pus condiţia să achităm toate datoriile şi să facem un nou contract. Ce va fi mai departe vom vedea", a mai spus Manea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici