Preşedintele Federaţiei Ruse de Lupte spune că ţara ar trebui să meargă Jocurile Olimpice de la Paris în tancuri

Preşedintele Federaţiei Ruse de Lupte Mikhail Mamiashvili a declarat că delegaţia ţării ar trebui să meargă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 în tancuri, dacă va fi obligată să concureze ca o echipă de refugiaţi.

1435 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Ruse de Lupte spune că ţara ar trebui să meargă Jocurile Olimpice de la Paris în tancuri

Posibilitatea ca Rusia să se prezinte cu condiţii similare cu cele ale echipei olimpice de refugiaţi a fost luată în considerare ca o modalitate de a le facilita prezenţa în capitala Franţei.

Echipa concurează sub drapelul olimpic şi are imnul olimpic în loc de imn naţional.

"Nu am niciun alt comentariu pe această temă, cu excepţia faptului că cei care propun acest lucru ar trebui să fie trimişi într-un loc cunoscut de toată lumea", a declarat Mamiashvili, potrivit R-Sport.

"Dacă vor să ne vadă la Jocurile Olimpice din 2024 ca echipă de refugiaţi, atunci trebuie să mergem la Paris în tancuri. Nu există altă opţiune".

Preşedintele de onoare al Comitetului Olimpic Rus (ROC), Alexander Zhukov, este una dintre numeroasele figuri sportive, precum Mamiashvili, care consideră că este de neconceput să concureze în condiţii similare cu sportivii refugiaţi.

Zhukov a fost preşedintele ROC din 2010 până în 2018 şi a declarat anterior că Jocurile Olimpice fără Rusia ar fi inferioare.

"Acest lucru este pur şi simplu inacceptabil", a declarat el, după cum a relatat agenţia oficială de ştiri de stat a Rusiei, TASS.

"Ei nu vor putea distruge sportul rusesc, este pur şi simplu imposibil. Astfel de cereri şi încercări pot fi dictate doar de presiuni politice".

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) nu a confirmat încă modul în care va permite Rusiei şi Belarusului să concureze la Paris 2024, dacă va fi cazul.

În urma invaziei din Ucraina, organizaţia a recomandat o interdicţie totală pentru toţi sportivii din cele două ţări.

Apoi, la începutul acestui an, s-a sugerat ca federaţiile internaţionale să permită sportivilor ruşi şi belaruşi individuali să revină în competiţie, cu condiţia ca aceştia să nu susţină războiul şi să nu fie afiliaţi cu armata.

Decizia a fost, de asemenea, primită negativ în Rusia şi, în cazul în care acestei ţări i se permite să concureze la Paris, aceasta ar putea să le afecteze grav şansele la medalii.

Mai mult de 40% din medaliile ROC la Tokyo 2020 au provenit de la atleţi care sunt sub contract cu organizaţii militare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici