Preşedintele Federaţiei Ucrainene de fotbal, reţinut 60 de zile într-un caz de deturnare de fonduri

Preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal (UAF), Andriy Pavelko, a fost reţinut vineri pentru 60 de zile, în urma unei decizii a unui tribunal din Lviv, decizie la care forul naţional a făcut apel, susţinând că este "motivată politic".

348 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Federaţiei Ucrainene de fotbal, reţinut 60 de zile într-un caz de deturnare de fonduri

Sursa foto: Hepta

Tribunalul districtual Shevchenkivskyi a decis să-l plaseze pe Pavelko într-un centru de detenţie preventivă până la 14 august, potrivit site-ului ucrainean Football Hub.

Decizia vine după ce judecătorul de instrucţie ar fi fost de acord să schimbe măsura preventivă în detenţie la cererea procurorului.

De asemenea, se pare că o cauţiune de aproape 9,9 milioane UAH (247.200 euro) urmează să fie transferată statului.

În noiembrie anul trecut, Pavelko a fost arestat pentru că ar fi folosit în mod abuziv fonduri de ajutor internaţional, înainte de a fi eliberat după ce UAF a plătit cauţiunea de 10.000.000 UAH (260.000 euro).

Procedurile penale includ acuzaţii potrivit cărora UAF a deturnat banii fotbaliştilor din Kiev, că banii de la buget destinaţi construcţiei de terenuri de fotbal au fost risipiţi şi că au avut loc abuzuri în timpul construcţiei unei baze de fotbal.

Tribunalul districtual Pechersk din Kiev a decis, în februarie, suspendarea lui Pavelko din exercitarea atribuţiilor sale până la 17 martie.

UAF a sărit în apărarea lui Pavelko, insistând că poziţia sa de lider a rămas intactă după depunerea apelului şi a susţinut că hotărârea a fost o încercare de "sabotare" a campaniei sale de a rămâne în Comitetul Executiv al UEFA.

Pavelko, care conduce UAF din 2015, şi-a păstrat locul în Comitet în urma alegerilor de la Congresul ordinar al UEFA din aprilie.

UAF a criticat, de asemenea, decizia Tribunalului districtual Shevchenkivskyi.

"Noi, cei de la Federaţia Ucraineană de Fotbal, considerăm că această decizie nu are nicio bază legală şi este motivată politic, iar avocaţii UAF au depus deja un apel", se arată într-un comunicat al UAF.

"Transferul cazului de la Kiev la Lviv şi rapiditatea cu care s-a luat decizia ridică semne de întrebare nu doar în rândul avocaţilor, ci şi în rândul oamenilor obişnuiţi care nu sunt familiarizaţi cu subtilităţile juridice.

"De asemenea, avocaţii UAF vor apela la instituţiile internaţionale pentru a dovedi nefondarea arestării lui Andriy Pavelek, care este şi membru al Comitetului Executiv al UEFA.

"În plus, se pregătesc documente pentru a fi prezentate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici