Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, va fi audiat de Comisia de Etică

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, va fi audiat de Comisia de Etică a forului internaţional după ce au apărut informaţii potrivit cărora Infantino a încălcat codul de etică al instituţiei, notează BBC.

761 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, va fi audiat de Comisia de Etică

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, va fi audiat de Comisia de Etică

Audierea vine ca urmare a publicării unor documente clasificate ale FIFA în presa germană. Infantino este acuzat că a folosit avioane private în timpul unor vizite în Rusia şi Qatar, gazdele Campionatelor Mondiale din 2018 şi 2022, ridicând semne de întrebare asupra unui posibil conflict de interese. FIFA îi luase bilete lui Infantino la o cursă de linie spre Moscova, dar programul a fost modificat. Infantino şi staff-ul lui au călătorit în cele din urmă cu un avion privat pus la dispoziţie de către ruşi, iar cei din Qatar au organizat zborul retur în Elveţia.

Documentele interne divulgate în presă prezintă unele costuri detaliate autorizate de către preşedintele FIFA: peste 10.000 de euro pentru saltele de la casa lui Infantino, 8.000 de euro pentru un aparat de fitness "stepper", 1.500 de euro pentru un smoching, 800 de euro pentru flori. Totodată, se face referire la faptul că mai multe persoane alese de Infantino în echipa sa nu au trecut testele standard de eligibilitate, printre care se află şi noul secretar general al FIFA, Fatma Samoura, potrivit BBC.

Infantino se va întâlni cu Robert Torres, un membru al Comisiei de Etică a FIFA, la Zurich, în cursul zilei de vineri. Este vorba despre un audiere preliminară, dar va fi deschisă o investigaţie amănunţită dacă vor exista probe suficiente. În aceste condiţii, Infantino ar putea fi suspendat pentru o perioadă de până la 90 de zile.

FIFA a precizat, prin intermediul unui comunicat oficial, că Gianni Infantino va respecta toate deciziile şi acţiunile Comisiei de Etică şi va sta la dispoziţia acestui for independent pentru a oferi informaţii suplimentare. În acelaşi timp, sursele BBC spun că Infantino este foarte încrezător că nu va fi deschisă nicio acţiune disciplinară împotriva lui şi a catalogat acuzaţiile drept absurde şi lipsite de fundament. Mai mult, noul preşedinte al FIFA consideră că este vorba doar despre o încercare de răzbunare din partea unor persoane care nu mai lucrează la FIFA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici