Preşedintele FR Rugby despre terenul din Kiseleff: Nu este vorba de Stadionul Arcul de Triumf

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, miercuri, că terenul din Bulevardul Kiseleff, al cărui drept de folosinţă a fost retras de Guvern, nu este cel pe care se află Stadionul Arcul de Triumf, ci unul situat "unde întoarce tramvaiul 41", teren ce nu putea fi folosit.

522 afișări
Imaginea articolului Preşedintele FR Rugby despre terenul din Kiseleff: Nu este vorba de Stadionul Arcul de Triumf

Alin Petrache (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Acel teren (n.r. - Stadionul Arcul de Triumf) aparţine federaţiei de rugby de peste o sută de ani, este inima rugbyului românesc, acolo s-a jucat rugby pentru prima dată. Studenţii români care au făcut studiile în Franţa au adus acest sport în România şi l-au practicat 'la Şosea', cum se spunea pe vremuri. Primarul Bucureştiului de atunci a dat acel teren către federaţia de rugby. S-ar putea să fie vorba de un teren pe care l-am primit în 2004, de la Ministerul de Externe, 50 la sută noi, 50 la sută COSR. Este un teren de care nu am putut să ne folosim, nici nu putem să ne folosim. Am cerut foarte multe autorizaţii, am cerut un PUZ... Am plătit la el doar taxe. A fost primit de COSR şi de FRR pe 49 de ani pentru a face venituri proprii la federaţie şi la comitetul olimpic. Dar nu am putut face nimic pe acel teren pentru că de fiecare dată când am cerut regimul de construcţie pe acel teren, de fiecare dată am primit răspunsuri care ne-au închis. Nu am putut face nimic, dar în fiecare an plătim impozite la el. Este un teren peste drum de Hotelul Pullman, unde întoarce tramvaiul 41. Este un teren pe care nu îl putem folosi", a declarat Petrache, la Realitatea TV.

Guvernul a decis ca dreptul de folosinţă gratuită acordat în 2004 de Cabinetul Năstase Comitetului Olimpic Sportiv Român şi Federaţiei Române de Rugby asupra unui teren de 5.000 metri pătraţi de pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, aflat în administrarea Ministerului Afacerilor Externe, să înceteze.
Imobilul va trebui predat în termen maxim de 30 zile. Decizia a fost luată prin hotărâre aprobată de Guvern.

În 2004, Guvernul Năstase hotărâse ca acest teren să fie în folosinţa gratuită a Comitetului Olimpic Român şi Federaţiei Române de Rugby pe o perioadă de 49 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici