Preşedintele Renault: F1 nu va mai fi o competiţie importantă pentru compania franceză

Preşedintele Renault, Carlos Ghosn, a declarat, într-un interviu acordat revistei Forbes India, că Formula 1 nu va mai fi foarte importantă pentru Renault, o decizie privind viitorul acestei echipe în Marele Circ urmând să fie luată până la sfârşitul anului.

10 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Renault: F1 nu va mai fi o competiţie importantă pentru compania franceză

Preşedintele Renault: F1 nu va mai fi o competiţie importantă pentru compania franceză

"Există semne de întrebare privind legătura dintre Formula 1 şi problemele legate de mediul înconjurător. Poţi să contribui cu ajutorul tehnologiei la emisii zero? Sunt probleme legate de Formula 1...", a declarat Carlos Ghosn, citat de site-ul f1-live.com.

Întrebat dacă Formula 1 va continua să mai fie importantă pentru Renault în viitor, Ghosn a răspuns: "Nu cred că va mai fi foarte importantă pentru nimeni, dacă nu va răspunde la unele întrebări. Am observat că, în ultimul an, trei producători de automobile au renunţat la a mai concura în F1. Trei într-un singur an! Asta înseamnă că există multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm".

În acest an, Formula 1 a pierdut, din cauza crizei economice, trei producători auto, Honda, BMW şi Toyota.

Primii care s-au retras au fost cei de la Honda, în decembrie trecut. Echipa a fost cedată lui Ross Brawn pe o liră simbolică, iar la finalul sezonului noua echipă, Brawn GP, a câştigat titlul mondial.

La sfârşitul lunii iulie, constructorul german de automobile BMW a anunţat că părăseşte Marele Circ, iar la două zile după încheierea sezonului, compania japoneză Toyota a anunţat, de asemenea, că nu va concura în F1, deşi semnase Acordul Concorde, prin care se angaja să participe la Campionatul Mondial din 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici