Preşedintele suspendat al UEFA, Michel Platini, s-a prezentat în faţa Comisiei de Apel a FIFA

Recursul francezului Michel Platini, preşedintele UEFA, la hotărârea Comisiei de Apel a FIFA, împotriva suspendării pe 8 ani din fotbal, este examinat luni, 14 februarie, informează Reuters.

160 afișări
Imaginea articolului Preşedintele suspendat al UEFA, Michel Platini, s-a prezentat în faţa Comisiei de Apel a FIFA

Preşedintele suspendat al UEFA, Michel Platini, s-a prezentat în faţa Comisiei de Apel a FIFA (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Michel Platini s-a prezentat, luni, pentru audieri la Comisia de Apel a FIFA, şi a precizat că este nevinovat. "Nu am făcut nimic greşit şi nu îmi este frică de nimic.", a declarat Platini pentru Reuters. Întrebat dacă este de părere că sancţiunea primită este injustă, fostul fotbalist a precizat: "Evident că mă deranjează decizia luată. Timp de 60 de ani n-am comis nicio ilegalitate, n-am primit nici măcar un cartonaş roşu pe terenul de fotbal".

Platini, fost căpitan al reprezentativei Franţei, a fost suspendat 8 ani, pe 21 decembrie, de către Comisia de Etică a FIFA, din cauza sumei de 1,8 milioane euro primită de la Joseph Blatter în 2011, care reprezenta contravaloarea activităţii de consiliere din perioada 1999-2002, fără un contract scris.

Comisia de Etică a FIFA a făcut un recurs pentru majorarea suspendărilor aplicate lui Michel Platini şi Joseph Blatter, de asemenea suspendat pentru 8 ani din fotbal. După acest pas, dacă nu vor fi mulţumiţi de decizia luată, Platini şi Blatter se vor putea adresa la Tribunalul de Arbitraj pentru Sport de la Lausanne. Din cauza acestei anchete, Platini s-a retras din cursa pentru preşedinţia FIFA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici