Preşedintele UEFA respinge ideea unei ameninţări la adresa fotbalului european din cauza Arabiei Saudite

  • Fotbalul european nu ar trebui să se teamă de un exod al jucătorilor către cluburile din Arabia Saudită, a declarat duminică preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
  • Ceferin a sugerat că Arabia Saudită face o greşeală investind în vedete aflate la final de carieră.
1027 afișări
Imaginea articolului Preşedintele UEFA respinge ideea unei ameninţări la adresa fotbalului european din cauza Arabiei Saudite

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema au primit sute de milioane de dolari pentru a se alătura cluburilor din Arabia Saudită în acest an, iar oferte similare au fost făcute lui Lionel Messi şi Luka Modrić. Aceştia au câştigat împreună toate Baloanele de Aur acordate din 2008 încoace şi toţi au cel puţin 35 de ani.

Se aşteaptă ca şi alţi jucători să urmeze după ce patru cluburi de top din Arabia Saudită au fost naţionalizate efectiv luna aceasta, când au fost preluate în proprietate majoritară de către Fondul Suveran de Investiţii al Arabiei Saudite, prezidat de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman.

Ceferin a fost întrebat de postul de radio olandez NOS dacă se teme de un exod al jucătorilor şi a răspuns categoric: "Nu, nu, nu". "Cred că este în principal o greşeală pentru fotbalul din Arabia Saudită", a declarat preşedintele UEFA într-un interviu difuzat duminică, relatează The Associated Press.

"De ce este asta o problemă pentru ei? Pentru că ar trebui să investească în academii, ar trebui să aducă antrenori şi ar trebui să-şi dezvolte proprii jucători".

"Sistemul de cumpărare a jucătorilor care aproape că şi-au încheiat cariera nu este sistemul care dezvoltă fotbalul", a spus el. "A fost o greşeală similară în China, când toţi au adus jucători care erau la finalul carierei lor".

"Spuneţi-mi un jucător care are vârsta de top, care îşi începe cariera şi a plecat să joace în Arabia Saudită?", a întrebat Čeferin în timpul interviului acordat în marja turneului final al Ligii Naţiunilor găzduit în Olanda.

"Dar nu este vorba doar de bani. Jucătorii vor să câştige competiţii de top. Iar competiţiile de top sunt în Europa", a mai spus liderul UEFA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici