Prezentarea echipelor din grupa C de la Euro 2008

Prezentarea echipelor din grupa C de la turneul final al Campionatului European de Fotbal, găzduit în perioada 7-29 iunie de Austria şi Elveţia.

10 afișări
Imaginea articolului Prezentarea echipelor din grupa C de la Euro 2008

Prezentarea echipelor din grupa C de la Euro 2008

România

Anul fondării: 1909

Afiliere FIFA: 1923

Afiliere UEFA: 1954

Palmares:

Locul şase la Cupa Mondială (1994)

Cea mai categorică victorie: 9-0, cu Finlanda (1973)

Cea mai categorică înfrângere: 0-9, cu Ungaria (1948)

Participări la turneul final al CM: 7

Participări la turneul final al CE: 3

Clasament FIFA: 12

Cel mai bun loc ocupat: 3 (septembrie 1997)

Cel mai slab loc ocupat: 35 (august 2004)

Cum s-a calificat la Euro: locul 1 în grupa G

Bulgaria (Acasă) 2-2

Albania (Deplasare) 2-0

Belarus (A) 3-1

Olanda (D) 0-0

Luxemburg (A) 3-0

Slovenia (D) 2-1

Slovenia (A) 2-0

Belarus (D) 3-1

Olanda (A) 1-0

Luxemburg (D) 2-0

Bulgaria (D) 0-1

Albania (A) 6-1

Lotul de jucători

Portari

1. Bogdan Lobonţ 30 de ani Dinamo

12. Marius Popa 32 de ani Politehnica Ştiinţa Timişoara

23. Eduard Stăncioiu 27 de ani CFR Cluj

Fundaşi

2. Cosmin Contra 32 de ani Getafe

3. Răzvan Raţ 27 de ani Şahtior Doneţk

4. Gabriel Tamaş 24 de ani AJ Auxerre

5. Cristian Chivu 27 de ani Internazionale Milano

13. Cristian Săpunaru 24 de ani Rapid

14. Sorin Ghionea 29 de ani Steaua

15. Dorin Goian 27 de ani Steaua

17. Cosmin Moţi 23 de ani Dinamo

22. Ştefan Radu 21 de ani Lazio Roma

Mijlocaşi

6. Mirel Rădoi 27 de ani Steaua

7. Florentin Petre 32 de ani ŢSKA Sofia

8. Paul Codrea 27 de ani Siena

11. Răzvan Cociş 25 de ani Lokomotiv Moscova

16. Bănel Nicoliţă 23 de ani Steaua

19. Adrian Cristea 25 de ani Dinamo

Atacanţi

9. Ciprian Marica 22 de ani VfB Stuttgart

10. Adrian Mutu 29 de ani Fiorentina

18. Marius Niculae 27 de ani Inverness

20. Nicolae Dică 28 de ani Steaua

21. Daniel Niculae 25 de ani AJ Auxerre

Antrenor: Victor Piţurcă, 52 de ani

Franţa

Anul fondării: 1919

Afiliere FIFA: 1904 sub denumirea Uniunii Societăţilor Franceze de Sport

Afiliere UEFA: 1954

Palmares:

Campioană mondială (1998)

Vicecampioană mondială (2006)

Campioană europeană (1984, 2000)

Campioană olimpică (1984)

Cupa Confederaţiilor (2001, 2003)

Cea mai categorică victorie: 10-0, cu Azerbaidjan (1995)

Cea mai categorică înfrângere: 1-17, cu Danemarca (1908)

Participări la turneul final al CM: 12

Participări la turneul final al CE: 7

Clasament FIFA: 7

Cel mai bun loc ocupat: 1 (iunie 2002)

Cel mai slab loc ocupat: 25 (aprilie 2008)

Cum s-a calificat la euro: locul doi în grupa B, după Italia

Georgia (D) 3-0

Italia (A) 3-1

Scoţia (D) 0-1

Insulele Feroe (A) 5-0

Lituania (D) 1-0

Ucraina (A) 2-0

Georgia (A) 1-0

Italia (D) 0-0

Scoţia (A) 0-1

Insulele Feroe (D) 6-0

Lituania (A) 2-0

Ucraina (D) 2-2

Lotul de jucători

Portari

1. Steve Mandanda 23 de ani Olympique Marseille

16. Sebastien Frey 28 de ani Fiorentina

23. Gregory Coupet 35 de ani Olympique Lyon

Fundaşi

2. Jean-Alain Boumsong 28 de ani Olympique Lyon

3. Eric Abidal 28 de ani CF Barcelona

5. William Gallas 30 de ani Arsenal Londra

13. Patrice Evra 27 de ani Manchester United

14. Francois Clerc 25 de ani Olympique Lyon

15. Lilian Thuram 36 de ani CF Barcelona

17. Sebastien Squillaci 27 de ani Olympique Lyon

19. Willy Sagnol 31 de ani Bayern Munchen

Mijlocaşi

4. Patrick Vieira 31 de ani Inrternazionale Milano

6. Claude Makelele 35 de ani Chelsea

7. Florent Malouda 27 de ani Chelsea

11. Samir Nasri 20 de ani Olympique Marseille

20. Jeremy Toulalan 24 de ani Olympique Lyon

21. Lassana Diarra 23 de ani Portsmouth

22. Franck Ribéry 25 de ani Bayern Munchen

Atacanţi

8. Nicolas Anelka 29 de ani Chelsea

9. Karim Benzema 20 de ani Olympique Marseille

10. Sidney Govou 28 de ani Olympique Marseille

12. Thierry Henry 30 de ani CF Barcelona

18. Bafetimbi Gomis 22 de ani Saint-Etienne

Antrenor: Raymond Domenech, 56 de ani

Italia

Anul fondării: 1898

Afiliere FIFA: 1905

Afiliere UEFA: 1954

Palmares:

Câştigătoare a Cupei Mondiale (1934, 1938, 1982, 2006)

Vicecampioană mondială (1970, 1994)

Campioană europeană (1968)

Vicecampioană europeană (2000)

Campioană olimpică (1936)

Cea mai categorică victorie: 9-0, cu SUA (1948)

Cea mai categorică înfrângere: 1-7, cu Ungaria (1924)

Participări la turneul final al CM: 16

Participări la turneul final al CE: 7

Clasament FIFA: 3

Cel mai bun loc ocupat: 1 (septembrie 2007)

Cel mai slab loc ocupat:16 (mai 1994)

Cum s-a calificat la Euro: Locul 1 în grupa B

Lituania (A) 1-1

Franţa (D) 1-3

Ucraina (A) 2-0

Georgia (D) 3-1

Scoţia (A) 2-0

Insulele Feroe (D) 2-1

Lituania (D) 2-0

Franţa (A) 0-0

Ucraina (D) 2-1

Georgia (A) 2-0

Scoţia (D) 2-1

Insulele Feroe (A) 3-1

Lotul de jucători

Portari

1. Gianluigi Buffon 30 de ani Juventus Torino

14. Marco Amelia 26 de ani Livorno

17. Morgan De Sanctis 31 de ani FC Sevilla

Fundaşi

2. Christian Panucci 35 de ani AS Roma

3. Fabio Grosso 30 de ani Olympique Lyon

4. Giorgio Chiellini 23 de ani Juventus Torino

5. Fabio Cannavaro 34 de ani Real Madrid

6. Andrea Barzagli 27 de ani Palermo

19. Gianluca Zambrotta 31 de ani CF Barcelona

23. Marco Materazzi 34 de ani Internazionale Milano

Mijlocaşi

8. Gennaro Gattuso 30 de ani AC Milan

10. Daniele De Rossi 24 de ani AS Roma

13. Massimo Ambrosini 31 de ani AC Milan

16. Mauro Camoranesi 31 de ani Juventus Torino

20. Simone Perrotta 30 de ani AS Roma

21. Andrea Pirlo 29 de ani AC Milan

22. Alberto Aquilani 23 de ani AS Roma

Atacanţi

7. Alessandro Del Piero 33 de ani Juventus Torino

9. Luca Toni 31 de ani Bayern Munchen

11. Antonio Di Natale 30 de ani Udinese

12. Marco Borriello 25 de ani Genoa

15. Fabio Quagliarella 25 de ani Udinese

18. Antonio Cassano 25 de ani Real Madrid

Antrenor: Roberto Donadoni, 44 de ani

Olanda

Anul fondării: 1889

Afiliere FIFA: 1904

Afiliere UEFA: 1954

Palmares:

Campioană europeană (1988)

Vicecampioană mondială (1974, 1978)

Cea mai categorică victorie: 9-0, cu Finlanda (1912) şi cu Norvegia (1972)

Cea mai categorică înfrângere: 2-12, cu Anglia (1907)

Participări la turneul final al CM: 8

Participări la turneul final al CE:8

Clasament FIFA: 10

Cel mai bun loc ocupat: 2 (noiembrie 1993)

Cel mai slab loc ocupat: 25 (februarie 1998)

Cum s-a calificat la Euro: Locul doi în grupa G, după România

Luxemburg (D) 1-0

Belarus (A) 3-0

Bulgaria (D) 1-1

Albania (A) 2-1

Romania (A) 0-0

Slovenia (D) 1-0

Bulgaria (A) 2-0

Albania (D) 1-0

Romania (D) 0-1

Slovenia (A) 2-0

Luxemburg (A) 1-0

Belarus (D) 1-2

Lotul de jucători

Portari

1. Edwin van der Sar 37 de ani Manchester United

13. Henk Timmer 36 de ani Feyenoord Rotterdam

16. Maarten Stekelenburg 25 de ani Ajax Amsterdam

Fundaşi

21. Khalid Boulahrouz 26 de ani FC Sevilla

2. Andre Ooijer 33 de ani Blackburn Rovers

3. Johnny Heitinga 24 de ani Atletico Madrid

4. Joris Mathijsen 28 de ani Hamburg SV

5. Giovanni van Bronckhorst 33 de ani Feyenoord Rotterdam

12. Mario Melchiot 31 de ani Wigan Athletic

14. Wilfred Bouma 29 de ani Aston Villa

15. Tim De Cler 29 de ani Feyenoord Rotterdam

20. Ibrahim Afellay 22 de ani PSV Eindhoven

Mijlocaşi

6. Demy De Zeeuw 25 de ani AZ Alkmaar

8. Orlando Engelaar 28 de ani Twente Enschede

10. Wesley Sneijder 23 de ani Real Madrid

11. Arjen Robben 24 de ani Real Madrid

17. Nigel De Jong 23 de ani Hamburg SV

23. Rafael van der Vaart 25 de ani Hamburg SV

Atacanţi

7. Robin van Persie 24 de ani Arsenal Londra

9. Ruud van Nistelrooy 31 de ani Real Madrid

18. Dirk Kuyt 27 de ani Liverpool

19. Klaas Jan Huntelaar 24 de ani Ajax Amsterdam

22. Jan Vennegoor of Hesselink 29 de ani Celtic Glasgow

Antrenor: Marco van Basten, 43 de ani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici