Prezentarea lui Inter Milano, adversara lui FC Vaslui din play-off-ul Ligii Europa

Legendarul club italian Inter Milano, care va întâlni pe FC Vaslui în play-off-ul Ligii Europa, a fost fondat în 1908, iar "nerazzurrii" au reuşit să-şi treacă în palmares 18 titluri, şapte cupe şi cinci supercupe. La nivel european, Inter Milano a câştigat Cupa Campionilor/Liga Campionilor de trei ori, în 1965, 1966 şi 2010, trei Cupe UEFA, două Cupe Intercontinentale şi un Campionat Mondial al cluburilor.

403 afișări
Imaginea articolului Prezentarea lui Inter Milano, adversara lui FC Vaslui din play-off-ul Ligii Europa

Prezentarea lui Inter Milano, adversara lui FC Vaslui din play-off-ul Ligii Europa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În această vară, clubul patronat de Massimo Moratti i-a cedat pe Diego Forlan (plecat la Internacional Porto Alegre), Lucio (plecat la Juventus Torino) şi Ivan Cordoba, în timp ce la capitolul achiziţii sunt trecuţi atacantul argentinian Rodrigo Palacio (venit de la Genoa) şi Fredy Guarin (venit de la FC Porto în schimbul a 11 milioane de euro).

O prezenţă constantă în ultimele 15 ediţii ale Ligii Campionilor, gruparea antrenată de Andrea Stramaccioni a avut un sezon 2011/2012 foarte slab, clasându-se abia pe locul şase în campionat, ceea ce nu i-ar fi permis calificarea într-o cupă europeană, însă Inter a ajuns să evolueze în turul trei preliminar al Ligii Europa datorită celor de la SS Napoli, care au câştigat finala Cupei Italiei disputată în compania campioanei Juventus Torino.

În sezonul trecut, Inter Milano a ajuns până în optimile de finală ale Ligii Campionilor, de unde a fost eliminată de Olympique Marseille, după 0-1 în Franţa şi 2-1 în Italia.

În cadrul echipei activează şi fundaşul Cristian Chivu, care şi-a prelungit contracul în această vară. Printre vedetele lotului se numără argentinienii Javier Zanetti, Diego Milito, Walter Samuel şi Esteban Cambiaso, sârbul Dejan Stankovici, olandezul Wesley Sneijder, brazilienii Maicon şi Julio Cesar, japonezul Yuto Nagatomo şi italianul Giampaolo Pazzini.

Inter Milano a fost ultima oară în România în sezonul 2001/2002, când întâlnea, în primul tur al Cupei UEFA, pe FC Braşov, de care a dispus cu scorul general de 6-0, după 3-0 la Trieste şi 3-0 sub Tâmpa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici