Prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere a respins dosarul FC Rapid

Instanţa de fond a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licenţei pentru ediţia 2014-2015 a Ligii I, gruparea giuleşteană având dreptul de a ataca decizia la Comisia de Apel.

210 afișări
Imaginea articolului Prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere a respins dosarul FC Rapid

Prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere a respins dosarul FC Rapid (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Acţionarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, că gruparea va ataca decizia la instanţa superioară.

"Am fost înştiinţaţi că prima instanţă ne-a refuzat licenţa, însă noi vom merge mai departe la apel. Acele datorii către foşti jucători ai clubului pe care prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere le consideră curente sunt de fapt datorii cuprinse în dosarul de insolvenţă. Vom demonstra că avem dreptate şi sunt convins că vom primi dreptul de a juca la anul în Liga I", a afirmat Cristescu.

Conform site-ului prosport.ro, datoriile invocate de prima instanţă a Sistemului Naţional de licenţiere sunt cele către trei foşti jucători: Julio Cesar, Luciano Vella şi Daniel Barioni Paulista.

În cazul în care nu primeşte licenţa nici la Comisia de Apel, ultima şansă a FC Rapid pentru a putea evolua în sezonul viitor în Liga I este înaintarea unui recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere va anunţa cluburile din Liga a II-a care nu primesc licenţa la 17 mai.

Formaţia Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanţa de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câştigase barajul de menţinere în primul eşalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condiţiile de licenţiere pentru sezonul 2013-2014.

Cu şase etape înainte de finalul sezonului, echipa Rapid ocupă locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a Ligii a II-a, poziţie care îi permite să promoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici