Prima reacţie a Irinei Begu după ce franţuzoaica Garcia ar fi făcut-o "ţigancă împuţită"

Begu a învins-o, luni seară, pe Caroline Garcia, scor 6-4, 2-6, 7-6(3). Conform publicaţiei Bola Amarela, din Portugalia, Garcia a avut o reacţie suburbană la adresa Irinei, spunând despre adversară că este o "ţigancă împuţită". Gestul jucătoarei din Hexagon a fost suprins de microfoanele amplasate pe terenul central, după un punct câştigat de româncă pe finalul setului decisiv. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani s-a întors cu faţa către tribune şi ar fi rostit, în limba franceză, cuvinte înjositoare şi rasiste: "Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită".

13543 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a Irinei Begu după ce franţuzoaica Garcia ar fi făcut-o "ţigancă împuţită"

Prima reacţie a Irinei Begu după ce franţuzoaica Garcia ar fi făcut-o "ţigancă împuţită"

Tenismena Irina Begu (locul 33 WTA) a precizat, marţi seară, pe o platformă de socializare, că nu a auzit nicio jignire la adresa ei din partea franţuzoaicei Caroline Garcia (locul 44 WTA), în timpul meciului din turul 1 al turneului de la Charleston, SUA. 

"Personal eu nu am auzit acest lucru şi nici nu am văzut vreo înregistrare care să certifice acest lucru. Dacă aceste declaraţii au fost făcute, cu siguranţă WTA va analiza situaţia şi va lua măsurile corespunzătoare. Fiind încă în timpul turneului, toată atenţia mea se îndreaptă către tenis (antrenamente, recuperare, meciuri), aş dori să mă concentrez pe activitatea mea şi să las deoparte alte lucruri care mă pot influenţa în sens negativ", a scris Irina Begu, pe contul personal de Facebook.

Antrenorul Irinei Begu, Adrian Cruciat, a declarat că nu auzit cuvintele jignitoare ale Carolinei Garcia, la adresa elevei sale. Fostul tenismen nu a făcut deplasarea alături de Begu şi a urmărit meciul din faţa televizorului, dar crede că ipoteza lansată de publicaţia portugheză Bola Amarela nu este reală. "99% nu este reală această informaţie. Garcia a mai avut meciuri pe muchie de cuţit cu Irina şi nu s-a pus niciodată problema de aşa ceva. În timpul comentariului, nu am auzit nimic. Am vorbit cu Irina. Caroline nu a încercat să o contacteze, iar ea este concentrată pe turneul de la Charleston", a declarat Adrian Cruciat pentru Digi Sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici