Irina Begu, jignită de adversara de la Charleston: "Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită"

Un incident care nu face cinste tenisului a avut loc luni seară,la Charleston, în timpul meciului disputat de Irina Begu. Românca a învins-o pe Caroline Garcia, în trei seturi , iar franţuzoaica a avut o reacţie suburbană la adresa Irinei, spunând despre sportiva noastră că este o "ţigancă împuţită"

45556 afișări
Imaginea articolului Irina Begu, jignită de adversara de la Charleston: "Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită"

Irina Begu jignită de adversara de la Charleston: "Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită" (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

Gestul incredibil al jucătoarei din Hexagon a fost suprins de microfoanele amplasate pe centralul turneului din SUA, după un punct câştigat de româncă pe finalul setului decisiv. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani s-a întors cu faţa către tribune şi a rostit, în limba franceză, cuvinte înjositoare şi rasiste: "Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită". Niciuna dintre jucătoare nu a comentat public momentul scandalos, dar pe site-ul de specialitate tennisforum.com au apărut numeroase comentarii care dezaprobă gestul franţuzoaicei.

„Nu îmi vine să cred.Vorbesc franceză! Caroline Garcia a făcut-o ţigancă nenorocită pe Camelia Begu”, a scris,uimit, unul dintre cei care urmăreau meciul dintre cele două.

Reacţii asemănătoare cu ale Carolinei Garcia au mai fost văzute la Nick Kyrgios în timpul meciurilor din ATP, însă "bad boy-ul" australian a avut decenţa să nu apeleze la formule rasiste.

Astfel, gestul golănesc al fraţuzoaicei pare să fie primul făcut de o jucătoare ce evoluează la un asemenea nivel. Garcia se află în Top 100 WTA de aprope trei ani, timp în care a cucerit un titlu WTA şi s-a poziţionat pe locul 25 WTA, cel mai bun al carierei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici