Novak Djokovic a câştigat turneul de tenis de la Miami, Statele Unite ale Americii

Tenismenul sârb Novak Djokovic (locul 1 ATP) a câştigat, duminică seară, turneul de tenis pe suprafaţă rapidă de la Miami, Statele Unite ale Americii, dotat cu premii totale în valoare de peste 7 milioane de dolari, după ce a trecut în finală de japonezul Kei Nishikori (locul 6 ATP), scor 6-3, 6-3.

1196 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic a câştigat turneul de tenis de la Miami, Statele Unite ale Americii

Novak Djokovic a câştigat turneul de tenis de la Miami, Statele Unite ale Americii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Partida a durat o oră şi 27 de minute. Pe durata meciului, Novak nu a servit niciun as şi a comis 2 duble greşeli. Djokovic a câştigat 78% dintre puncte jucate cu primul serviciu şi 60% cu cel de-al doilea serviciu. Sârbul şi-a pierdut de două ori serviciul şi a izbutit 5 game-uri pe serviciul adversarului.

Finala de la Miami nu a oferit dramatism, meciul fiind controlat în mare parte de liderul mondial, notează ProSport. Kei Nishikori a început cu break, dar Nole a replicat imediat, egalând la 1. Sârbul a contrat excelent atacurile adversarului, rupând decisiv echilibrul primei manşe, la 4-3, cu un break realizat la 30. Djokovic a început excelent actul secund, izbutind un break încă din primul game. A fost îndeajuns pentru ca numărul 1 ATP să se instaleze înr-o zonă de confort din care nu a mai putut fi scos de Kei Nishikori, japonezul care rămâne fără titlu de Masters în palmares. În plus, Nishikori a primit îngrijiri medicale în setul 2, din cauza unei probleme la genunchiul stâng, iar mişcarea în teren a fost deficitară din acel moment.

Djokovic face ca scorul direct dintre el şi Nishikori să devină 7-2.

Pentru performanţa de la Miami, Djokovic va primi 1.000 de puncte ATP şi un cec în valoare de 1 milion de dolari.

Djokovic (28 de ani) a cucerit al 28-lea titlu de Masters al carierei şi devine recordmen absolut la acest capitol. Sârbul l-a devansat pe Rafael Nadal (Spania, 5 ATP), care deţine 27 de trofee din seria respectivă.

Totodată, Novak Djokovic a mai stabilit o cifră istorică, ajungând la 6 triumfuri în turneul de la Miami şi egalându-l pe Andre Agassi, şi el sextuplu campion la competiţia desfăşurată în Florida. Djokovic şi-a mai trecut în palmares ediţiile din 2007, 2011, 2012, 2014 şi 2015.

Nole realizează a patra "dublă" Indian Wells-Miami din carieră, după ce mai triumfat la ambele turnee disputate pe hardul american şi în anii 2011, 2014 şi 2015. Jucătorul în vârstă de 28 a câştigat în urmă cu două săptămâni şi finala de la Indian Wells, după 6-2, 6-0 cu Milos Raonic (Canada, 12 ATP).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici