Prima româncă victorioasă pe un tablou principal WTA în sezonul 2019

Sorana Cîrstea (84 WTA) a adus tenisului românesc prima victorie pe un tablou principal WTA în sezonul 2019, în primul tur de la Shenzhen, la capătul unui meci de o oră şi 27 de minute. Competitoarea ei a fost poloneza Magda Linette.

1313 afișări
Imaginea articolului Prima româncă victorioasă pe un tablou principal WTA în sezonul 2019

Prima româncă victorioasă pe un tablou principal WTA în sezonul 2019

Sorana Cîrstea a reuşit şase break-uri şi procentaje de peste 50% la punctele câştigate cu returul şi contra primului serviciu (56%), şi contra celui de-al doilea serviciu (54%).

Sportiva din Târgovişte a luat un start timid în faţa Magdei Linette, permiţându-i polonezei de pe poziţia 81 WTA să se desprindă la 3-1.

Scorul final a arătat însă 6-3,6-3 pentru româncă.

Monica Niculescu (99 WTA) şi-a adjudecat, duminică, biletul pentru tabloul principal, după o nouă victorie, în 70 de minute, în faţa niponei Nao Hibino, cu dublu 6-2. În primul tur de pe tabloul principal o va înfrunta pe Jelena Ostapenko (Letonia, 22 WTA), cap de serie 4 la Shenzhen.

Ana Bogdan a câştigat un singur game în faţa puternicei Anastasia Pavliuchenkova, într-un meci închis de rusoaică în doar 54 de minute, 6-0, 6-1.

Temperaturile scăzute de la Shenzhen le-au dat mari bătăi de cap jucătoarelor de tenis care au evoluat duminică. Sorana Cîrstea a intrat pe teren cu mănuşi, colanţi şi bluză cu mânecă lungă, iar partenera de dublu a Irinei Bara, Oksana Kalashnikova (28 ani) şi-a luat canadiana cu ea pentru a se încălzi în momentele de pauză.

Prezentă la o acţiune dedicată copiilor, Maria Şarapova a jucat tenis cu pufoaica pe ea, pentru a se proteja de frig.

Jucătoarele au fost nevoite să evolueze într-o zi în care sunt anunţate temperaturi de doar 12 grade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici