Primăria Capitalei: Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo

Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor, urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

596 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei: Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo

Primăria Capitalei: Gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Rulourile de iarbă au fost montate în luna iulie, iar terenul de joc era pregătit încă din data de 10 august pentru desfăşurarea meciului de fotbal Romania-Argentina. Acest stadion a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Europa League din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de menţionat că gazonul necesită timp pentru maturizare. Dupa această dată (10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespunzătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul suport", informează comunicatul citat.

Primăria precizează că deterioarea gazonului este un fenomen des întâlnit pe stadioanele noi, situaţie înregistrată şi pe Parc de Prince din Paris şi Commerz Bank Arena din Frankfurt, şi că suprafaţa de iarbă de pe Arena Naţională nu a fost încă recepţionată.

"Subliniem ca terenul de joc nu a fost recepţionat şi achitat de Primărie către Antreprenor, urmând ca acest lucru să se facă numai după probarea lui, adică efectuarea unor jocuri oficiale. Ţinând cont de problemele care apar întotdeuna la primele meciuri desfăşurate pe un gazon nou, municipalitatea a avut de ales între a lasa gazonul să se maturizeze, nefolosind stadionul, şi riscul de a se distruge într-o anumită proporţie, urmând ca acesta să fie înlocuit. (În cazul în care gazonul se deteriorează, costurile să fie suportate de organizatorul evenimenentului - club de fotbal etc.) Firma de specialitate care a executat lucrările de gazon, aleasă de Antreprenorul general al lucrării, a fost pregătită pentru aceasta posibilitate. Ca urmare a faptului ca bucureştenii meritau să se bucure de acest stadion cât şi a solicitarilor UEFA, am ales varianta desfăşurării mai multor evenimente decât se prevăzuse iniţial, respectiv meciurile echipei naţionale, dar şi ale echipelor care s-au calificat în grupele Champions League şi Europa League, cu măsurile compensatorii necesare", se mai menţionează în comunicatul PMB.

Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia. Terenul de joc are dimensiunile standard cerute de UEFA, 105 metri lungime şi 68 de metri lăţime. Gazonul cuprinde şi 2800 mp porţiuni sintetice pe margini. Sistemul de irigaţii înglobează 20 de aspersoare, iar terenul de joc este prevăzut cu sistem de încălzire.

Arena Naţională va fi inaugurată oficial, marţi, cu partida România - Franţa (ora 21.30), din preliminariile Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici