Primăria Iaşi cere în instanţă clubului Politehnica Iaşi suma de 2.999.000 de lei

Secretarul Consiliului Local Iaşi, Cristina Oţeleanu, a declarat, miercuri, că, la cererea Curţii de Conturi, Primăria Iaşi a solicitat Judecătoriei din localitate să oblige Fotbal Club Politehnica Iaşi SA la plata sumei de 2.999.000 lei.

21 afișări
Imaginea articolului Primăria Iaşi cere în instanţă clubului Politehnica Iaşi suma de 2.999.000 de lei

Preşedintele clubului Politehnica Iaşi, Sorin Boca (Imagine: Mediafax Foto)

"Am cerut obligarea clubului de fotbal Politehnica Iaşi la achitarea sumei de 2.999.000 de lei, actualizată la data plăţii. Conform contractului de asociere în participaţiune încheiat pe 13 septembrie 2006 între municipalitate şi FC Politehnica Iaşi SA, în termen de 30 de zile de la încheierea sa, clubul avea obligaţia să ne prezinte situaţia financiară, respectiv profitul şi pierderile, pentru repartizarea profitului. Ulterior, clubul trebuia să efectueze vărsământul sumelor reprezentând cotele de participare la beneficii în contul fiecărui membru asociat, prin ordin de plată. Această acţiune în instanţă nu este deloc ciudată, a fost făcută în urma unui control al Curţii de Conturi. Ni s-a cerut să recuperăm banii respectivi", a precizat Oţeleanu.

Preşedintele clubului Politehnica Iaşi, Sorin Boca, a spus că speră ca instanţa să le dea dreptate în acest caz: "Noi sperăm că instanţa de judecată va soluţiona favorabil pentru club acest litigiu. Vom urma paşii legali pe care putem să-i facem pentru a soluţiona acest proces în favoarea noastră".

În baza contractul de asociere în participatiune încheiat în septembrie 2006 între Primăria Iaşi şi Politehnica Iaşi, edilii se obligau să dea 3.000.000 de lei către gruparea ieşeană, clubul urmând să folosească aceşti bani timp de un an, după care ar fi trebuit să returneze suma respectivă. De asemenea, clubul trebuia să prezinte profitul şi eventualele pierderi pe care le-a suferit la un an de la asociere. În cazul în care s-ar fi raportat profit, clubul trebuia să vireze banii către fiecare membru asociat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici