Primăria Milanului vrea să renoveze San Siro pentru ca Inter şi AC Milan să nu părăsească arena

Oraşul Milano va colabora cu AC Milan şi Inter Milano pentru o posibilă renovare a istoricului stadion San Siro, în încercarea de a împiedica cele două cluburi de fotbal din Serie A să părăsească arena.

185 afișări
Imaginea articolului Primăria Milanului vrea să renoveze San Siro pentru ca Inter şi AC Milan să nu părăsească arena

Primăria Milanului vrea să renoveze San Siro pentru ca Inter şi AC Milan să nu părăsească arena

Primarul Giuseppe Sala s-a întâlnit joi cu directorii AC Milan şi Inter pentru a discuta despre o cale de urmat pentru San Siro, după ce un plan anterior susţinut de ambele cluburi de a dărâma arena şi de a construi un nou stadion în aceeaşi zonă s-a blocat din cauza rezistenţei politice şi a normelor de patrimoniu care protejează clădirile istorice.

Cea mai mare companie de construcţii din Italia, Webuild, s-a oferit să elaboreze un studiu de fezabilitate în termen de trei luni, iar cele două cluburi vor studia liniile directoare ale proiectului, a precizat biroul lui Sala într-un comunicat, citat de Reuters.

Biroul primarului a precizat că oraşul, care deţine stadionul San Siro, va evalua împreună cu Inter şi AC Milan dacă va continua cu renovarea, în timp ce cluburile continuă să lucreze în paralel la planurile lor în curs de desfăşurare de a construi două arene separate la periferia oraşului Milano.

Inaugurat în urmă cu aproape un secol, San Siro este unul dintre cele mai renumite stadioane de fotbal din lume.

Este de aşteptat să găzduiască ceremonia de inaugurare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă Milano-Cortina 2026 şi a trecut prin mai multe restaurări de-a lungul anilor pentru a ajunge la capacitatea actuală de 80.000 de locuri.

Cu toate acestea, AC Milan şi Inter consideră că a avea o nouă arenă modernă este o modalitate esenţială de a-şi spori veniturile, care sunt în urma altor echipe europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici