Primarul oraşului Ploieşti: Walter nu se retrage de la Petrolul

Primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a declarat, miercuri, după o întâlnire cu oficiali ai clubului Petrolul, că a discutat cu patronul Florian Walter şi acesta i-a transmis că nu doreşte să renunţe la susţinerea financiară a grupării prahovene.

336 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Ploieşti: Walter nu se retrage de la Petrolul

Primarul oraşului Ploieşti: Walter nu se retrage de la Petrolul (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Bădescu s-a arătat "îngrijorat" faţă de informaţiile vehiculate în presa locală, legate de o posibilă retragere a lui Florian Walter de la Petrolul Ploieşti şi l-a invitat la o discuţie lămuritoare, împreună cu cel de-al doilea acţionar, Daniel Capră. Întâlnirea a avut loc miercuri, în absenţa lui Walter, dar edilul a precizat că a discutat cu omul de afaceri, iar acesta i-a transmis că parteneriatul dintre el şi Petrolul este unul pe termen lung.

"Am vorbit şi cu domnul Walter şi dânsul este la fel de determinat în atingerea obiectivului şi mi-a dat asigurări că parteneriatul dintre domnia sa şi echipă este unul de lungă durată. În plus, să nu uităm, s-a semnat un acord între Consiliul Local şi Petrolul. Şi ca să infirm alt zvon, am vorbit şi cu domnul Ghiţă (n.r. - omul de afaceri Sebastian Ghiță, patronul echipei de baschet CSU Ploieşti), iar acesta mi-a spus că nu se pune problema să se implice în fotbal", a declarat Bădescu.

Primăria a alocat deja în bugetul pe anul acesta suma de opt milioane de lei pentru a sprijini echipa, bani ce vor fi acordaţi în funcţie de peformanţe.

"Din punctul meu de vedere, la club nu sunt probleme. Am dorit o întrevedere cu domniile lor pentru a sublinia faptul că noi, municipalitatea şi ploieştenii, dorim ca numele echipei să redevină un brand naţional respectat. Am subliniat că sprijinul nostru pentru echipă rămâne acelaşi promis. Îmi doresc ca cei de la Petrolul să ne ia banii, în funcţie de performanţe, suma putându-se ridica la trei milioane de euro. De altfel, în bugetul pe anul acesta am alocat deja opt milioane de lei pentru a sprijini performanţa echipei. Cred că Petrolul are elemente care o pot pune într-o poziţie favorabilă la finalul sezonului. Personal, îmi doresc să revenim pe harta fotbalistică internaţională", a mai spus primarul oraşului Ploieşti.

La întâlnirea cu Bădescu a participat directorul general al clubului, Daniel Capră, care a susţinut şi el că echipa nu se confruntă cu probleme financiare majore. "Este drept, s-au făcut speculaţii la adresa clubului şi este păcat că unii oameni ne doresc răul prin aceste acţiuni. Din punct de vedere financiar, la Petrolul nu sunt probleme majore. Există anumite restanţe, întârzieri, ca peste tot în această perioadă, dar ele nu sunt catastrofale. Din punctul nostru de vedere, credem că de mult timp Petrolul nu a fost aşa aproape de revenirea în Europa fotbalistică. Despre anumite zvonuri care se referă la situaţia lui Walter în contextul anchetei din partea DIICOT, cred că problema este la Cluj, nu la Ploieşti. Transferurile au fost făcute regulamentar", a afirmat Capră.

Referitor la situaţia lotului, Capră a declarat că nu este exclus să mai plece unul sau mai mulţi jucători. Oficialul a spus că Galamaz a fost lăsat să plece gratis, iar în cazul lui Adrian Cristea clubul i-a acordat înţelegere: "Cristea şi-a dorit să plece şi l-am împrumutat pentru 100.000 de euro. Pentru un transfer definitiv clubul belgian urmează să-şi activeze opţiunea până la sfârşitul lunii aprilie, când trebuie să achite restul sumei până la 800.000 de euro".

În ceea ce îl priveşte pe Bokila, acţionarul petrolist a spus că speră ca acesta să revină la echipă până săptămâna viitoare. "El a fost suspendat, dar asta nu înseamnă că nu poate reveni la echipă. Când apare, ori va fi reintegrat, ori vom lua altă decizie în privinţa lui", a adăugat Capră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici