Primarul Ploieştiului: Nu avem 3 milioane de euro, plecarea lui Walter e o lovitură pentru Petrolul

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a anunţat că nu poate aloca suma de 3 milioane de euro clubului Petrolul pentru performanţele realizate în acest sezon, aşa cum este prevăzut în contractul de asociere, şi a menţionat că plecarea lui Florian Walter este o lovitură pentru gruparea prahoveană.

402 afișări
Imaginea articolului Primarul Ploieştiului: Nu avem 3 milioane de euro, plecarea lui Walter e o lovitură pentru Petrolul

Florian Walter (Imagine: Radu Oltean/Mediafax Foto)

Primăria Municipiului Ploieşti trebuia să aloce clubului Petrolul două milioane de euro pentru o clasare în primele cinci locuri ale Ligii I şi 1 million de euro pentru câştigarea Cupei României-Timişoreana.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Petrolul, Daniel Capră, primarul a afirmat că autorităţile locale nu dispun momentan de lichidităţile necesare acoperirii contractului de asociere. De altfel, Iulian Bădescu a recunoscut că nu credea că formaţia prahoveană îşi poate îndeplini obiectivele.

"Nu avem, acum, aceşti bani. Evident, vom da suma promisă până la sfârşitul anului sau începutul lui 2014. Sincer, nu credeam că echipa o să atingă ambele obiective, dar nu pot spune că nu mă bucur că s-a întâmplat asta", a declarat Bădescu.

Demisia lui Florian Walter, cel care a ocupat funcţia de preşedinte CA, ridică un semn de întrebare în ceea ce priveşte viitorul câştigătoarei Cupei României, susţine primarul. "Pentru mine, plecarea domnului Walter este un mare semn de întrebare în privinţa viitorului acestei echipe. Ştiu că dânsul a susţinut în mare măsură activităţile clubului, iar plecarea sa o consider o lovitură pentru Petrolul. Discuţia mea cu domnul Capră a fost una lămuritoare în privinţa potenţei investitorului actual şi a viitorului echipei. Suntem datori să lămurim toate aceste probleme, pentru că administraţia nu îşi doreşte să premieze doar o performanţă de moment, ci una pe termen lung", a adăugat Iulian Bădescu.

La finalul întâlnirii, actualul preşedinte CA al clubului, Daniel Capră, a menţionat că, în ciuda acestor probleme, la Petronul există stabilitate. "Vom avea o întâlnire cu jucătorii şi staful tehnic şi vom prezenta situaţia şi domnului primar. Se pare că trebuie să semnăm un protocol care nu ne va afecta pe noi, ci ar fi o modalitate prin care Primăria să fie acoperită din punct de vedere juridic pentru sumele alocate performanţelor echipei. Nu se pune problema ca cei mai valoroşi jucători ai echipei să-l urmeze pe Florian Walter. Suporterii pot sta liniştiţi, la Petrolul este stabilitate", a afirmat Daniel Capră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici