Primii opt jucători din clasamentul mondial în sferturile de finală ale unui turneu ATP

Primii opt jucători din clasamentul ATP Rankings s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de Masters Series de la Montreal, fiind pentru prima dată de la apariţia clasamentului mondial, în 1973, când primii opt clasaţi ajung în sferturile unui turneu din circuitul ATP.

11 afișări
Imaginea articolului Primii opt jucători din clasamentul mondial în sferturile de finală ale unui turneu ATP

Jucătorul de tenis, Roger Federer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jucătorul care a completat tabloul sferturilor de finală ale turneului de la Montreal, dotat cu premii în valoare totală de trei milioane de dolari, este chiar numărul unu mondial, elveţianul Roger Federer, care l-a învins, joi, în optimi, cu scorul de 6-3, 7-6 (7/5), pe compatriotul său, Swiss Stanislas Wawrinka.

"Este cu adevărat o ocazie specială. Asta demonstrează că toţi jucătorii de pe primele opt locuri sunt din ce în ce mai constanţi şi evoluează la toate turneele importante. Este frumos că în final s-a întâmplat şi o astfel de premieră", a declarat Federer.

Ceilalţi jucători care vor disputa sferturile de finală ale turneului de la Montreal sunt spaniolul Rafael Nadal (numărul 2 mondial), britanicul Andy Murray (nr. 3), sârbul Novak Djokovici (nr. 4), americanul Andy Roddick (nr. 5), argentinianul Juan Martin del Potro (nr.6), care l-a învins în optimi pe românul Victor Hănescu, francezul Jo-Wilfried Tsonga (nr. 7) şi rusul Nikolay Davidenko (numărul 8 mondial).

Tabloul sferturilor de finală este următorul:

Roger Federer - Jo-Wilfried Tsonga

Andy Roddick - Novak Djokovici

Andy Murray - Nikolay Davydenko

Rafael Nadal - Juan Manuel Del Potro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici