Primul "cartonaş alb" din istorie a fost arătat într-un meci de fotbal feminin în Portugalia

O iniţiativă FIFA oferă posibilitatea arbitrilor care oficiază un meci să arate şi „cartonaşul alb".

3096 afișări
Imaginea articolului Primul "cartonaş alb" din istorie a fost arătat într-un meci de fotbal feminin în Portugalia

Primul "cartonaş alb" din istorie a fost arătat într-un meci de fotbal feminin în Portugalia

În timpul meciului feminin dintre Benfica şi Sporting Lisabona de sâmbătă (21 ianuarie), acest cartonaş a fost folosit pentru prima dată în fotbalul profesionist, relatează publicaţia online sportbible.com.

Introducerea sa a avut loc în timp ce Benfica conducea cu 3-0 împotriva rivalei din oraş şi a fost necesară atunci când personalul medical de la ambele echipe a intrat pe teren pentru a asista una dintre jucătoare.

Jucătoarea în cauză se plânsese că se simţea rău în prima parte a meciului, motiv pentru care taberele medicale s-au unit pentru a încerca să o ajute.

În urma acestei acţiuni, arbitrul a acordat un cartonaş alb inedit, ambelor echipe, în semn de recunoaştere a spiritului sportiv al acestora.

Acordarea cartonaşului a fost aclamată şi aplaudată de publicul spectator de pe Estadio da Luz.

Cartonaşul alb este menit să arate recunoaşterea cluburilor pentru actele de fair-play din timpul unui meci, în încercarea de a "îmbunătăţi valoarea etică în acest sport".

Cartonaşul alb a fost introdus în Portugalia alături de multe iniţiative ale FIFA din ultima vreme. Organismul internaţional de conducere a fotbalului a introdus, de asemenea, posibilitatea efectuării de înlocuiri temporare în cazul intervenţiei asupra jucătorilor accidentaţi, precum şi maimmulte minute suplimentare, modificare ce a fost des utilizată în timpul meciurilor din faza grupelor la Cupa Mondială 2022 din Qatar.

La fel ca şi în cazul minutelor suplimentare, cartonaşul alb a avut parte de reacţii mixte pe reţelele de socializare.

Mulţi oameni au răspuns cu aplauze şi emoticoane de laudă, arătându-şi aprecierea pentru ceea ce reprezintă acest cartonaş.

Cu toate acestea, alţii au considerat că acesta nu-şi are rostul.

Deocamdată, rămâne doar o iniţiativă portugheză, aşa că ochii vor fi aţintiţi asupra campionatelor interne ale naţiunii pentru a vedea cum reacţionează fanii la cartonaşul alb în timp.

În ceea ce priveşte Benfica, aceasta s-a impus confortabil cu 5-0 în faţa marii sale rivale şi s-a calificat în semifinalele Taca de Portugal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici