Principesa Margareta şi principele Radu au plantat un copac în faţa sediului COSR - FOTO

Principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu au plantat, luni, un copac în faţa sediului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, ei vizitând şi Muzeul Sportului cu aceeaşi ocazie.

179 afișări
Imaginea articolului Principesa Margareta şi principele Radu au plantat un copac în faţa sediului COSR - FOTO

Principesa Margareta şi principele Radu au plantat un copac în faţa sediului COSR (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Principesa moştenitoare Margareta s-a declarat încântată de vizita făcută la Muzeul Sportului. "E foarte bine că există un muzeu al sportului şi felicit COSR pentru asta, este un spaţiu foarte luminos cu multe lucruri pe care au reuşit să le colecţioneze. E foarte bine pentru ţara noastră, trebuie să fim mândri de ceea ce am reuşit în sport. Foarte multe persoane nu vorbesc despre asta, deşi este o mândrie naţională", a declarat principesa Margareta.

Alteţa Sa a adus în atenţie implicarea Casei Regale a României în sporul românesc: "Am făcut sport, am fãcut tenis şi hochei când am fost în Anglia. Fotbal nu am îndrăznit. Îmi place să văd, dar nu am practicat. Nu am o echipă favorită, doar echipa naţională a României. Există o tradiţie, Casa Regală a sprijit sportul mereu, am văzut semnăturile regelui Ferdinand, a lu Carol al II-lea. Au făcut multe pentru comitetul olimpic şi acum va fi acordat Înaltul Patronaj (n.r. - Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I). Regele Mihai a fost pasionat mai mult de mecanică, i-a plăcut să conducă, dar când era copil a practicat toate sporturile. Era o obligaţie".

Preşedintele COSR Alin Petrache a reamintit faptul că terenul pe care se află clădirea instituţiei pe care o conduce a fost donat de către Casa Regală a României. "Comitetul Olimpic şi Sportiv Român primeşte în această seară Înaltul Patronaj Casei Regale. Pot să spun că terenul pe care este construit sediul COSR se numea «La şosea» şi acum 100 de ani a fost donat de către Casa Regală pentru a se face sport. Iată că acest teren a rămas neatins, avem terenurile de rugby, avem stadionul de atletism, piscinele pentru polo. În plus există sediul COSR, Muzeul Sportului, pe care l-am vizitat azi. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Casa Regală s-au adresat de fiecare dată populaţiei, ambele au promovat aceleaşi valori. Valorile pe care sportul românesc le promovează, olimpismul", a declarat Petrache.

Ceremonia de acordare a Înaltului Patronaj al Majestăţii Sale Regelui Mihai I, pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, va avea loc luni seara la Palatul Elisabeta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici